(VIDEO) ŽENAMA POZLILO: Hadžihafizbegović glumi Mladićeva koljača, oživio užasne uspomene

Podijeli

Novi film proslavljene bosanskohercegovačke redateljice Jasmile Žbanić bit će premijerno prikazan ni manje ni više nego na 77. Venecijanskom filmskom festivalu, 3. rujna u 16:30 sati u okviru glavnog natjecateljskog programa.

Film ‘Quo Vadis, Aida?’ govori o genocidu u Srebrenici, a glavne uloge tumače Jasna Đuričić, Izudin Bajrović, Boris Ler, Dino Bajrović, Emir Hadžihafizbegović i Boris Isaković.

Ovaj film prvi je film u natjecateljskom programu koji će biti prikazan na nekom velikom festivalu nakon šest mjeseci pauze zbog korona krize zbog koje su otkazani svi veći filmski festivali, pišu mediji u BiH. U programu za glavnu nagradu „Zlatni lav“ sudjeluje 18 filmova. Predsjednica ovogodišnjeg žirija festivala je glumica Cate Blanchett.

U filmu Emir Hadžihafizbegović glumi desnu ruku ratnog zločinca Ratka Mladića, kojeg je utjelovio Boris Isaković.

– Emir Hadžihafizbegović je klasika. Kad smo snimali njegovu scenu, gdje on kao srpski vojnik ulazi u bazu punu izbjeglica, toliko je bio uvjerljiv da su se dvije statistice onesvijestile i morali smo zvati hitnu pomoć. Te žene su bile djevojčice tijekom rata. Emirova gluma aktivirala je stare traume. Bilo je veliko iskušenje, veliki rizik i vrlo emotivno i za Emira i sve ostale igrati ove uloge, izjavila je za Deutsche Welle nedavno redateljica, poznata po filmovima ‘Grbavica’ i ‘Na putu’.

Komentari

Najnovije