VIDEO/ ZASTRAŠUJUĆA PORUKA DŽIHADISTA KOJI SE IZ SIRIJE VRATIO U BiH: Ustajte muslimani, pobijte kršćane! Ako ne snajperom, onda nožem!

Podijeli

Iako je BiH tek u očekivanju druge “isporuke” radikalnih džihadista kada će se vratiti njih čak oko 250, već u ovoj prvoj, manjoj skupini došli su jedni od najekstremniji.

Objavom jezivih videosnimaka Islamske države u kojima je pozivao na ubijanje kršćana, Jasmina Keserovića iz Zavidovića upoznao je cijeli svijet.

“Ustanite muslimani. Ubijajte kršćane i njihove sluge. U njihovim gradovima i državama. Postavljajte im eksploziv pod njihove aute, u njihove kuće, u njihove urede. Ubijajte ih snajperima i prigušivačima, ubijajte ih onako kako ste u mogućnosti, pa makar to bilo i nožem”, govorio je Keserović.

Jučer se u BiH vratio i Emir Ališić čije je ratničko ime u bilo Evu Talha.

U videoprilogu kurdske televizije, na pitanje kako je dospio u Siriju – odgovara:

“Da se pomogne narodu, zbog naroda, djece, žena… Pridružio sam se ratu kako bih podržao islam, proširio ga u sve dijelove svijeta. Kada sam došao u Siriju, na početku nije bilo Islamske države, pa sam se pridružio Frontu Nusra”, kazao je Emir Ališić koji je u Siriju doveo cijelu obitelj.

/HMS/


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> U SRBIJI razbili auto vukovarskih registracija, Srbi oduševljeni, “Ustaška zastavica se vidi kroz razbijenu šoferku!”
>>> I Srbijanke se uključile u kampanju protiv Škore: Pišek poručila što misli o njemu, Vučić joj je OK
>>> Srbijanska turbofolk pjevačica Lepa Brena oglasila se o porukama iz Hrvatske
>>> Anušić: Culej nije smio reći da neće glasati za Grabar-Kitarović
Komentari

Najnovije