Petak, 7 kolovoza, 2020

VIDEO/ UZ POVIKE TEKBIR I ALLAHU EKBER Protivnici Parade ponosa šetaju Alipašinom ulicom u Sarajevu

Kontraskup građana Sarajeva koji su protiv održavanja za danas najavljene povorke ponosa LGBT zajednice počeo je u 10 sati na području parka u Alipašinoj ulici, prekoputa naselja Ciglane, do ulice Sutjeska. Organizator je Inicijativa Iskorak.

Iz tog udruženja trenutno ističu da su relativno zadovoljni odzivom građana i da se, po njihovom mišljenju, trebalo odazvati daleko veći broj sudionika, što očekuju u daljnjem tijeku skupa. Ovaj kontraskup protiče u mirnoj atmosferi i treba trajati do 11.30 sati, prema najavi.

Kako javlja reporter N1, protivnici šetnje izašli su na cestu kojom se kreću u Alipašinoj ulici.

Jučer je u Sarajevu održan još jedan skup protivljenja povorci ponosa LGBT populacije pod sloganom “Dan tradicionalne porodice”, a organiziralo ga je udruženje “Svjetlo”.

Prva bosanskohercegovačka povorka ponosa LGBT zajednice treba da počne u 12 sati ispred Vječne vatre u srcu Sarajeva. Sudionici trebaju prošetati do Marijinog dvora, do trga na kojem je smješten Kontraskup građana Sarajeva koji su protiv održavanja za danas najavljene povorke ponosa LGBT zajednice počeo je u 10 sati na području parka u Alipašinoj ulici, prekoputa naselja Ciglane, do ulice Sutjeska. Organizator je Inicijativa Iskorak.

Izuzetno veliki broj policajaca jutros je na terenu, duž trase najavljene šetnje i šire. Promet je tim dionicama blokiran, a normalizacija se očekuje od 14 sati, kada bi trebalo da završi prva bh. povorka ponosa LGBT populacije./HMS/

Komentari

Komentari