foto: Dalmacija danas

(VIDEO) UNATOČ ZABRANAMA: Plaža puna, Splićani uživaju u piciginu

Podijeli

To nije prihvatljivo ponašanje. Na taj način ugrožavaju sebe, svoje obitelji i zdravlje nacije. Poručio bih svima da budemo strpljivi i pričekamo da ova epidemija završi, bit će vremena za druženje, rekao je Vili Beroš…

Ljudi, ostanite doma. Poruka je koju smo čuli barem milijun puta u ovih mjesec dana koliko traje borba s korona virusom. No, nekima je to teško dokazati. Unatoč stalnim prozivkama, Splićani su svaki dan odlazili na Marjan sve dok ga policija nije zatvorila. No, našli su i drugo rješenje za otići u prirodu.

Grad pod Marjanom danas je okupalo sunce uz 12 Celzija, nema više bure koja je tukla po gradu danima, a sunce je odmah, unatoč upozorenjima, natjeralo ljude van. U Splitsko-dalmatinskoj županiji je do sad zaraženo 143 osoba, ali to nije zasmetalo Splićanima koji su pohrlili na svježi morski zrak.

Tako je plaža na Firulama opet bila puna, a bilo je i onih hrabrih koji su se odlučili na partiju picigina. Temperatura mora 14 stupnjeva? Ma nije to ništa za strastvene zaljubljenike u picigin koji ne mogu bez njega niti u vrijeme pandemije, piše Dalmacija danas.

Dok oni uživaju, ministar Vili Beroš izrazio je nezadovoljstvo zbog informacija koje je dobio od kolega u Dalmaciji. Naime, Beroš je rekao da se mladi tamo i dalje okupljaju, pa čak i u kafićima sa zatamnjenim staklima.

– To nije prihvatljivo ponašanje. Na taj način ugrožavaju sebe, svoje obitelji i zdravlje nacije. Poručio bih svima da budemo strpljivi i pričekamo da ova epidemija završi, bit će vremena za druženje i opuštanje. Dotad moramo biti disciplinirani i krajnje oprezni – rekao je Beroš na konferenciji za novinare.

Alemka Markotić također je zbog toga izrazila svoje nezadovoljstvo.

– Pokažite da ste bolji od drugih, nemojte da se korona širi. Neka Zadar i dalje bude poznat po Morskih orguljama, a ne po broju oboljelih od korone – rekla je Markotić.

Ministar Božinović je pak rekao kako ga ne čudi okupljanje mladih po Dalmaciji u kafićima i kaže da nisu svjesni problema. Najavio je da će ići jača kontrola kafića i ugostiteljskih objekata. Naveo da je i jučer zatvoren jedan ugostiteljski objekt u Karlovcu.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> NEMA KRAJA? U Kini opet karantena! Dogodilo se ono čega se svijet najviše plašio…
>>> Trump nokautirao vladare iz sjene!
>>> Slijepi miševi umiru u Izraelu, predskazujući ‘biblijsko proročanstvo’
>>> Nitko nije zaražen koronom! Otkrili kako su se zaštitili: ‘Radili smo ovo od prvog dana…’
>>> Blagajnica (18) u suzama nakon smjene: ‘Hvala svim šup**ma na ovome…’
Komentari

Najnovije