Utorak, 14 srpnja, 2020

(VIDEO) UBILI CRNOG POLICAJCA, PA UMJESTO DA MU POMOGNU PRENOSILI KAKO UMIRE: Oglasio se i Trump

Umirovljeni policajac iz St. Louisa David Dorn (77) ubijen je u neredima od strane izgrednika koji su provalili u dućan njegova prijatelja, pokušavajući spriječiti pljačku. On je pronađen na ulici nakon nereda koji su se dogodili nakon mirnih prosvjeda zbog smrti Georgea Floyda. Za informaciju o ubojici ili ubojicama organizacija CrimeStoppers je već ponudila 10.000 dolara.

Ubojstvo i krađa objavljeni su na Facebook Liveu, no u međuvremenu maknuto je s te društvene mreže, no snimku možete pogledati ovdje. Policija do sada nije objavila detalje tragične smrti, niti je itko uhićen.

– Čovjek je upravo upucan i ubijen ispred dućana – ustvrdio je Marquello Futrell koji je vidio snimku ubojstva na Facebooku i dodao: – Jedno je biti žrtva napada ili pljačke, a drugo je ležati u vlastitoj krvi i zapomagati za pomoć koja ne dolazi osim oni ljudi koji objavljuju snimku njegove smrti na Facebooku. Uznemiren sam i ne mogu spavati!

Kako je supruga ubijenog policajca kazala lokalnim medijima, njezin muž je bio prijatelj vlasnika dućana i provjeravao bi ga u slučaju aktivacije alarma.

Umirovljeni policijski kapetan služio je 38 godina u St. Louisu prije nego što je otišao u mirovinu 2007. godine. Nakon toga, služio je kao policijski načelnik u malenom gradiću na sjeveru St. Louisa Moline Acres. Policijski načelnik St Loiusa pukovnik John W. Hayden Jr. naveo je kako je ovo tužno vrijeme za njih i kako je Dorn bio dobar kapetan te uzor mnogim policajcima, prenosi Daily Mail.

O njegovoj smrti oglasio se i američki predsjednik Donald Trump.  – Naše najveće poštovanje obitelji Davida Dorna, sjajnog policijskog kapetana iz St. Louisa koji je bio jučer upucan i ubijen od strane pljačkaša. Poštujemo naše policijske dužnosnike, možda i više nego prije. Hvala vam – stoji u tvitu koji je objavio.    U neredima u St. Louisu upucana su četiri policajaca, a brojni dućani su opljačkani. Neredi su se dogodili nakon mirnih prosvjeda zbog smrti George Floyda, Afroamerikanca kojeg je ubio policajac.

 

Komentari

Komentari