Petak, 3 srpnja, 2020

(VIDEO) Suspendirani policajac: Nisam predao snimku medijima, Kajkić: Pročešljati sve snimke presretača

Policajac Dragan Števanja, koji je udaljen službe te je pod istragom zbog sumnje da je RTL-u nezakonito dao snimku jurnjave sad već bivšeg zamjenika ravnatelja policije Josipa Ćelića, sve je negirao i tvrdi da mu podmeću, te je angažirao poznatog odvjetnika Branka Šerića. Danas su se odjvetnik Šerić i predsjednik Nacionalnog policijskog sindikata Nikola Kajkić u ime Števanje na presici obratili javnosti.

– Dragan Števanja udaljen je s dužnosti i protiv njega je pokrenut disciplinski postupak zbog odavanja službene tajne. Ja mogu govoriti kao njegov odvjetnik, a on je još uvijek službeno djelatna osoba. Ako je već suspendiran da ne bi napravio nešto što nije napravio, onda bi mogao dobiti novi stegovni postupak zbog toga što govori o nečemu o čemu navodno ne bi smio govoriti – istaknuo je Branko Šerić, odvjetnik policajca.

– Pristao je ići na poligraf. Zatitrao je na mjestima na kojima nije smio zatitrati, to je jedini dokaz, a znamo dobro da to ne može biti dokaz za suspenziju – kazao je odvjetnik Branka Šerića napomenuvši kako je Dragan Števanja srčani bolesnik i kako je to razlog zašto je poligraf zatitrao.

Šerić je nekoliko puta istaknuo kako je jedini dokaz protiv Števanje poligraf.  – Ja nisam znao za prekršaj Josipa Ćelića. Trebate pitati one koji su znali – kazao je Števanja.

Sindikat policije pozvao je da se napravi nadzor snimki presretača jer bi se iznenadilo što bi se vidjelo i koga bi se našlo.

– Da sam ja na mjestu tog kolege, ja bih isto napravio – izjavio je Nikola Kajkić, predsjednik Nacionalnog sindikata policije o policajcu/policajki koji su predali snimku Josipa Ćelića medijima.

– Da ja imam pristup, u tri dana bi našao onaj tko je odgovoran – istaknuo je odvjetnik koji kaže da je policajac otkrio svoj identitet javnosti jer nije kriv i jer nije zviždač. Šerić je kazao kako je 28 osoba imalo pristup snimkama i mogli su predati snimke medijima.

Kajkić tvrdi kako je ovo najveća afera u povijesti MUP-a.  – Treba napraviti nadzor svih presretača u Hrvatskoj pa vidjeti tko je osuđen, a tko nije – predložio je Kajkić.

Na pitanja je li suspendirani policajac imao pristup snimkama, Kajkić je naveo kako je Števanja u Prometnoj policiji te je istaknuo kako jedinica koja se bavi snimkama presretača druga policijska jedinica.

Istaknuto je kako je Števanja predao svoje mobitele policiji i kako je to učinio jer nije kriv.

Komentari

Komentari