Srijeda, 15 srpnja, 2020

(VIDEO) Srpski geopolitičar i pisac: “Dubrovnik će pripasti Srbiji, jer joj treba izlaz na more”

Srpski pisac i geopolitičar Dejan Lucić u emisiji “info Balkan” govorio je o tome da će Srbija preuzeti Dubrovnik od Hrvatske i tako dobiti izlaz na more.

On također tvrdi kako je osnov hrvatskog identiteta “mržnja prema Srbima”, ali i kako je “srbofobija ideologija hrvatske države”. Sličan stav zastupa i dobar dio hrvatskih medija, NGO-a, antifa-organizacija i stranaka, uostalom, pa to ne treba čuditi. No najzanimljivije je njegovo “geopolitičko” viđenje budućnosti Balkana.

“Hrvati pokazuju mržnju prema Srbima. U jednom trenutku doći će od odluke da Hrvatska ne može postojati u tim granicama. Talijani će reći da su Dalmacija i Istra njihovi. A Italija je dobra s Rusijom! Tu je i Mađarska koja će tražiti Slavoniju i Baranju. A tu je ostatak koji mi moramo uzeti. Tu je Dubrovnik. A Srbija mora izaći na more. I kad se raspadne Hrvatska, Srbija mora da traži od Dubrovnika prema dolje. Mi imamo dovoljno Srba da to pokrijemo. – rekao je Lucić, koji kaže i da bi ti Srbi onda išli na tečaj patriotizma.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Na zagrebačkoj Trešnjevci osvanuo uvredljiv grafit s jasnom porukom Milanoviću
>>> Zbog njega su Japanci zdravi i najduže žive: 10 zlatnih savjeta slavnog liječnika (105)
>>> OPA! ISPLIVALA SNIMKA: Evo Beljakove nemoralne ponudu za Most
>>> BRANITELJI DIŽU NOVI BUNT: Nitko nam nemože zabraniti HOS, Medved se od svega ogradio
Komentari

Komentari