Nedjelja, 12 srpnja, 2020

(VIDEO) ŠOKANTNO, SRBIJA NASTAVLJA ZLOČINAČKU PRAKSU: Kajkić: ‘Skinuli su me do gola, pretraživali, 5 sati maltretirali, zlostavljali fizički i psihički’

“Pripadnici srbijanske službe bezbednosti maltretirali su me i zlostavljali fizički i psihički”, kaže Nikola Kajkić.

Suspendirani MUP-ov istražitelj za ratne zločine na Ovčari Nikola Kajkić i predsjednica Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara Zorica Gregurić u četvrtak su, ističu, zaustavljeni na graničnom prijelazu Bajakovo kad su se vraćali iz Beograda. Odvjetnik Branko Šerić kazao je kako su Kajkića i njegovu kolegicu zaustavili neuniformirani djelatnici MUP-a Srbije te ih lišili slobode.

Kajkić je ekskluzivno za RTL Danas objasnio što se dogodilo.

“Jučer tijekom dana sam privatno išao u posjet jednoj instituciji koja se zove Fond za humanitarno pravo. U povratku kući, dolaskom na granični prijelaz Batrovci prepriječen nam je put. Pristupilo nam je 4-5 policajaca u uniformi i jedan u civilu. Nisu se predstavili. Detaljno su pretresli vozilo, nismo dobili zapisnik.

Mene su odveli prostorije policije gdje su me skinuli do gola, pretraživali i maltretirali, oduzeli mi telefon i stvari. Nakon kraćeg vremena su me odveli na prostoriju na katu gdje me čekalo 5 pripadnika BIA-e. Nisu mi pokazali značke, ali su mi predočili ovlasti i koja prava imaju i u kojem svojstvu i što rade prema meni”, kazao je Kajkić.

Objašnjava i zbog čega je priveden.

“Rekli su da su me doveli da me uhite i strpaju u Sremsku Mitrovicu u zatvor jer sam radio na predmetu Ovčara u RH i prema njihovim neistinitim navodima obavljao razgovor i ispitivao neke osobe u Srbiji”, kaže Kajkić.

U ponedjeljak izlazi s detaljnim informacijama

Na pitanje je li hrvatski MUP bio upoznat s njegovim odlaskom u Srbiju, Kajkić je kazao da za to nije bilo potrebe.

“Ja sam suspendiran policajac, cijela javnost zna na koji način, a činjenica da me hapse srpske sigurnosne službe, a da protiv mene u RH rade obavještajne službe, govori da sam došao do prave istine, samo ovisi koliko će biti prostora i vremena da se sve otkrije. Ja kao predsjednik sindikata, na poziv Fonda išao sam u privatni posjet i nema potrebe da se javljam MUP-u.

Idemi u Bosnu često i u Srbiju, putujem privatnim poslom. Ono što mi zakon i pravila nalažu nema potrebe da ih o tome obavještavati. Po onome što mi je srpska obavještajna služba tijekom ispitivanja prezentirala, njih je hrvatska obavještajna služba i MUP izvjestio da dolazim tamo”, kazao je.

“Dok mi se slegnu emocije mislim da ću u ponedjeljak izaći s detaljnim informacijama koje će biti korisna cijeloj javnosti”, poručuje Kajkić.

Suspendirani MUP-ov istražitelj podnio je kaznenu prijavu s kolegicom protiv pripadnika službe bezbednosti koji su ga, kako ističe, 5 sati maltretirali i zlostavljali fizički i psihički.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> PROPALI PREGOVORI SRBIJE I KOSOVA, VUČIĆ U SVE UPLEO I HRVATSKU: ‘Oni uvijek imaju potrebu glasovati protiv Srba’

>>> VRIJEĐA VAS DOLAZAK PALME? TEK DA ČUJETE OVO: Palma komentirao Bandićevu ispriku i sjetio se Gotovine

>>> POČELO I KOD NAS: Migrant u Bihaću pokušao nasilno skinuti odjeću djevojčici

Komentari

Komentari