fbpx
Srijeda, studeni 13, 2019

(VIDEO) ŠOK U NJEMAČKOJ GRADSKOJ UPRAVI: Nakon više od 60 godina u popločanom podu ugledali kukasti križ

U popločanom podu Gradske uprave u Blieskastelu, gradu u kojem živi oko 22 800 stanovnika u njemačkoj Saveznoj državi Saarland, Klaus Hennrich (37) otkrio je svastiku koju više od 60 godina nitko nije primijetio.

Njemačkom Bildu je je kazao kako je u Ured gradske uprave otišao da bi podnio zahtjev za putovnicu jer je planirao put na Kubu. Dok je čekao da dođe na red, u popločanom podu na hodniku ispred vrata, primijetio je kukasti križić.

Zgrada u kojoj se nalazi Ured gradske uprave je sagrađena 1952. godine. Tada je popločan i pod, a nevjerojatno je da čak 67 godina nitko nije primijetio taj detalj u podu.

Hennrich je prijavio djelatnicima Ureda, a kako je kazao Bildu, odmah je nastala panika. Svastiku su odmah prekrili otiračem, a potom i premazali smeđom bojom. Odnosno ispred troje vrata učinili su isto kako bi vizualno izgledalo ljepše, prenosi fenix

Jens Welsch (35), glasnogovornik Gradske uprave je kazao kako su u Upravi jako uznemireni.

“Taj kukasti križić nije primijećen više od 60 godina. Je li to netko učinio radi loše šale, ili je imao drugačije namjere, teško ćemo otkriti budući da je zgrada sagrađena jako davno” kazao je Welsch.

Kada je zamjenik šefa Gradske skupštine grada Blieskastela, Georg Josef Wilhelm (CDU), doznao za nevjerojatno otkriće, odmah je naredio da se “opasnost za javni red” trajno ukloni.

Fenix-magazin/MD


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> RUŽA BELJAKU SPUSTILA KAO NITKO DO SAD: Moje rođenje u Bosni problematizira lik rođen u Sloveniji
>>> Policija privela pripadnika srpske paravojske iz Ostrovice, zbog pomaganja u ubojstvu
>>> DJEČAK (7) U ZAGREBU IŠAO PO KRUH I ZA DLAKU IZBJEGAO OTMICU: ‘Mama, nikad neću zaboraviti njegovo lice’
>>> Kolinda odustaje od utrke za još jedan mandat? Plenković pronašao damu s kojom će je zamijeniti
Komentari

Komentari