Ponedjeljak, 25 svibnja, 2020

(VIDEO) ŠOK U EMISIJI! Bujanec nazvao čovjeka koji je četnicima prokazao najmlađu žrtvu Ovčare, ovaj mu poručio: ‘POPUŠI MI KU*AC’

Sinoćnja emisija Bujica bila je posebno teška. Ugošćena je supruga poginulog Petra Kačića, jednog od najistaknutijih zapovjednika u obrani Vukovara i majka najmlađe žrtve na Ovčari – Igora Kačića.

Potresna priča koju je Irena Kačić iznijela u emisiji nije nepoznata jer je o svojoj agoniji nakon što je izgubila supruga i dijete već pričala za naš portal.

Najteži dio Irenine priče koju nam je ispričala još prije četiri godine jest otimanje 16-godišnjeg Igora iz njezinih ruku i odvođenje u smrt:

“Počelo je odvajanje. Mnogi maloljetni dječaci i borci poput Envera Arnautovića su, srećom, pušteni. Međutim, meni su Igora istrgli iz ruku. Imao je ruksak s nešto malo stvari, sjećam se i da sam mu dala nešto novaca… Rastali smo se uvjereni da ćemo se opet sresti… Pitala sam Šljivančanina zašto ga vode, gurala mu Igorovu zdravstvenu iskaznicu i tvrdila da je dijete, al on je grubo rekao kako će provjeriti. Odveli su ga i ja sam od jednog čovjeka doznala da su prvo bili u vojarni, pa na Veleprometu, a onda Ovčara. Nakon te informacije, ponadala sam se da je živ. A onda, šok. Moj Igor je bio u skupini koju su htjeli pustiti. Međutim, naš susjed koji je živio u našoj blizini i koji je bio par godina stariji od Igora, pokazao je prstom na mog sina i rekao: njega ne puštajte! Moj Igor je nakon toga ubijen. Platio je zbog svog oca, velikog zapovjednika. Zamislite… Da nije bilo Pere Akika koji je spriječio puštanje mog sina, ja bih danas imala njegove unuke. Da, nemojte se čuditi! Znam tko je upro prstom umog sina, a znam i još nešto. Pero Akik i dan danas radi u vukovarskom Komunalcu – kazala nam je Irena Kačić.

Velimir Bujanec u svojoj je emisiji otišao korak dalje i nazvao Peru Akika koji danas živi u Vukovaru, a kojeg Irena Kačić smatra glavnim krivcem za smrt svoga sina.

Voditelj Bujice potražio je zločinca u Vukovaru koji radi u tamošnjem ‘Komunalcu’! Dobio ga je na telefon, a razgovor je završio vrlo teškim riješima i uvredama na račun voditelja. Pero Akik čak je prijetio da će voditelja prijaviti policiji “zbog uznemiravanja“, a tijekom razgovora je priznao da je bio na policiji zbog Ovčare, no negira svoju upletenost. Kada je voditelj spomenuo tri svjedoka koji ga terete za odvođenje maloljetnog Igora Kačića u smrt i pitao ga je li bio pripadnik okupatorske vojske, Akik je izgubio živce… Bujanec ga je pitao je li mu neugodno, a ovaj je uzvratio prostačkim izrazima… U Bujici je objavljena i fotografija Pere Akika u grupi srpskih terorista, s pripadnicima JNA, terirorijalcima i četnicima…

Irena Kačić nakon što je čula glas čovjeka koji je njezinog sina odveo u smrt, smireno je rekla: ”Od njega se nije mogla niti očekivati drugačija reakcija. Gledam njegovu sliku i ne znam bi li ga prepoznala nakon toliko godina, jer je bio mladić kada je bio rat. On sada sve negira, ali svi oni sve negiraju! Svjedoci postoje, pa se nadam da će pravda ipak doći!”

Voditelj je napomenuo da kada bi sada Ivan Penava zatražio otkaz za Peru Akika, odmah bi se javio Pupovac i rekao da se krše njegova manjinska prava…

Pogledajte što je Pero Akik odgovorio na pitanje je li bio na Ovčari i je li prokazao Igora Kačića, najmlađu žrtvu Ovčare. Njegov odgovor je na 21:49 minuta.

Autor: S.V.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> Događaj o kojem obojica šute: ‘Bujanec je šakama izudarao Milorada Pupovca!’

>>> Kako je uhvaćen srpski ratni zločinac, prvi put otkriveni detalji velike akcije

>>> EU UDARILA ŠAMAR KOMŠIĆU: Oglasili se u vezi prijetnji prema Hrvatskoj

Komentari

Komentari