Subota, 30 svibnja, 2020

(VIDEO) Skandalozna presuda u Međimurju: Otac troje djece dobio 30 dana zatvora zbog hrvatskog grba s početnim bijelim poljem!

U Međimurju je nedavno donesena skandalozna presuda Stjepanu Horvatu, ocu troje djece, zbog nošenja kape s hrvatskog grbim s prvim početnim bijelim poljem i natpisom starog hrvatskog pozdrava ‘Bog i Hrvati’. Sutkinja Renata Višošević je to okvalificirala u presudi kao beretku s ‘ustaškim obilježjem’.

Stjepan Horvat, otac troje djece, dobio je  30 dana zatvora.

Prekršajni odjel Općinskog suda u Čakovcu 17. svibnja ove godine donio je presudu, kojom se Stjepan Horvat, otac troje djece iz Strelca u Međimurju, osuđuje na zatvorsku kaznu od 30 dana, na koju se po članku 44. primjenjuje uvjetna osuda. Kriv je zato što je na skupštini lokalnog DVD-a nosio beretku s grbom s prvim bijelim poljem, iznad kojeg je pisalo ‘Bog i Hrvati’, koa je u presudi okvalificirana kao beretka s ‘s ustaškim obilježjem’.

Presudu je donijela sutkinja Prekršajnog suda u Čakovcu Reneata Višošević koja je i predsjednik Suda, prema pisanju Sudacka-mreza.hr

Sutkinja Renata Višošević je u obrazloženju presude grb nazvala “ustaškim” i “zabranjenim simbolom”, a natpis ‘Bog i Hrvati’ pozdravom kojim se remeti javni red i mir! Odvjetnik Stjepana Horvata Davorin Karačić u izjavi za Bujicu najavio je žalbu i daljnju pravnu bitku.

Vjerovali ili ne, to se ne događa u Jugoslaviji nego u to se događa u slobodnoj i samostalnoj Hrvatskoj 2019. godine!

Heraldičar Zvonimir Gerber razotkriva istinu o hrvatskom grbu

U emisiji Bujica Velimira Bujanca povodom ove skandalozne presude gost je bio Zvonimir Gerber, heraldičar emeritus Družbe ‘Braća Hrvatskog Zmaja’.

Heraldika  (francuski héraldique, od srednjovjekovnog latinskog heraldus: glasnik), je pomoćna povijesna znanost koja proučava postanak grbova, pravila njihova sastavljanja i povijest njihova razvoja.

“Ovakve sramotne presude samo će još više potaknuti mlade da koriste stari hrvatski grb, jer nisu utemeljene niti na pravu, niti na činjenicama”, izjavio je na Z1 televiziji Zvonimir Gerber, heraldičar emeritus Družbe ‘Braća Hrvatskog Zmaja’.

Prenosimo dio razgovora Velimira Bujanca s uglednim heraldičarem Zvonimirom Gerberom:

“To su militantne neznalice! Hrvati se grbom s prvim bijelim poljem koriste od 1495. godine! Koristila ga je NDH, ali i Narodna Republika Hrvatska, a sada to žele sakriti! Godine 1990. pod zastavom s prvim bijelim poljem proglašena je Republika Hrvatska!”, rekao je Gerber i nastavio: “Ovakve sramotne presude samo će još više potaknuti mlade da koriste stari hrvatski grb, jer nisu utemeljene niti na pravu, niti na činjenicama”, izjavio je na Z1 televiziji  Zvonimir Gerber, heraldičar emeritus Družbe ‘Braća Hrvatskog Zmaja’.

Zvonimir Gerber – Hrvatski grb s početnim bijelim poljem koristio se u Jugoslaviji!

“Ako baš hoćete, mogu vam pokazati prvog ‘ustašu’ poslije Drugog svjetskog rata,” započeo je nastup u emisiji Gerber i pred kamerama pokazao fotografiju Josipa Broza ispred grba Narodne Republike Hrvatske, koji osim crvene zvijezde petokrake, sadrži i šahovnicu s prvim bijelim poljem: “Ljubičica bijela ispod ‘ustaškoga’ grba!”

U izdanju Ustava socijalističke Hrvatske iz 1974. godine, objavljenom na pet svjetskih jezika, opisani su i slikovno prikazani grbovi svih republika bivše SFRJ, a među njima i Hrvatske. Naravno, grb Socijalističke Republike Hrvatske u tom izdanju ima prvo bijelo polje – nastavio je Zvonimir Gerber i pokazao gledateljima izdanje Ustava iz ’74.

“U svim izdanjima Ustava – od ’47. preko 1963. do ’74. godine – hrvatski grb se opisuje kao povijesni, koji izranja iz mora,” napominje ugledni heraldičar, ali i upozorava: ”Tamo gdje je u službenim knjigama hrvatski grb kao takav slikovno prikazan, nastoji se u današnje vrijeme, u Republici Hrvatskoj uništiti!”

Gerber je kao dokaz u studio donio preslik knjige ‘Državni amblemi i druge javne oznake u SFRJ’ iz koje su istrgnute stranice na kojima je slikovno prikazan grb s prvim bijelim poljem!

“Knjige s istrgnutim stranicama na kojima je grb s prvim bijelim poljem, pronašao sam u zagrebačkim bibliotekama, što znači da to netko namjerno uništava”, otkrio je Gerber i rekao da je orginale pronašao u Muzeju Jugoslavije u Beogradu i da tamo, za razliku od Zagreba, stranice nisu iščupane!

“Tijekom govora na Konferenciji nesvrstanih u Beogradu 1960. godine, Tito je nastupio ispred grba s crvenom zvijezdom koji sadrži i hrvatski grb s prvim bijelim poljem,” pokazao je Gerber i naveo još jedan primjer: ”Na prvomajskoj paradi u Beogradu, održanoj 60-ih godina, nosio se grb Narodne Republike Hrvatske s prvim bijelim poljem!”

Zvonimir Gerber tvrdi da je grb s prvim crvenim poljem unutar grba Socijalističke Hrvatske “falsifikat nastao u današnjoj Hrvatskoj”. To je potkrijepio odgovarajućim fotografijama koje je također pokazao u studiju.

Na izložbi koju je Zvonimir Gerber postavio u starom gradu Dubovcu, u Karlovcu, pod naslovom ‘Habsburški korijeni šahiranog polja karlovačkog grba’, izloženi su grbovi NDH, ali i Narodne Republike Hrvatske. Oba totalitaristička sustava, unutar vlastitih grbova, koristila su grb s prvim bijelim poljem: – Socijalistički grb s prvim bijelim poljem koji sam izložio u Karlovcu, visio je u Saveznom izvršnom vijeću, u prostoriji gdje je zasjedala delegacija Hrvatske, a ustaški grb iz vremena NDH, koji također sadržava prvo bijelo polje, iskopan je na Macelju iz masovne grobnice.

Zvonimir Gerber – Oni bi najradije srušili crkvu Svetog Marka zbog grba na krovu!

“U Innsbrucku, u kući gradskog suca iz 15. stoljeća, na svodovima je narisan u boji, hrvatski grb s prvim bijelim poljem,” podsjeća Gerber uz napomenu da je to naš grb od 1495. godine.

“Kada je glasnik donio caru Maksimilijanu vijest o porazu Hrvata od Turaka na Krbavskom polju, vijest ga je potresla i još tada je odredio da dobijemo svoj simbol – šahovsko polje i odgovarajući grb”, nastavlja Gerber.

Komentirao je i grb s prvim bijelim poljem na krovu crkve Svetog Marka: “Njih smeta i grb, ali i ta crkva. Oni koji bi prekrili krov tako da tog grba više nema, u drugoj fazi bi srušili i crkvu!”

Foto: Snimka zaslona

Gerber je u studio Bujice donio i šalicu za kavu elitne američke zrakoplovne postrojbe, koju je na poklon dobio od njihovog časnika, a na šalici je naslikan službeni grb postrojbe, u sklopu kojeg je i šahovncia s prvim bijelim poljem: “Izgleda da je i to ‘ustaški’ grb! Američka vojska bi se valjda trebala zamisliti! Američki Institut za heraldiku službeno je toj vojnoj postrojbi dodijelio takav grb. U obrazloženju svoje odluke naveli su da šahirani grb predstavlja bojno polje koje nadzire onaj čiji je to simbol.”

Oni koji danas napadaju grb s prvim bijelim poljem i izvrću povijest, drže se one Nietzscheove “ne postoje činjenice, samo interpretacije”, komentira Gereber i dodaje još jedan citat: – Američka kongresnica iz redova demokrata Alexandria Ocasio-Cortez kaže da nije bitno je li nešto semantički točno i nije bitno je li nešto faktografski točno, važno je samo da je to “moralno ispravno”. I ja sada pitam tko to u današnjoj Hrvatskoj određuje što je moralno ispravno, a što nije?!

Zvonimir Gerber – Taj hrvatski grb je bio službeni grb na zastavi RH i lenti predsjednika Tuđmana!

Gerbera je podjednako kao i presuda u Čakovcu, šokirao i slučaj iz Šibenika: “Djeca osnovne škole u Bilicama kod Šibenika napravila su u čast Vukovara jedan veliki grafit. Vodotoranj, hrvatsku trobojnicu i službeni grb Republike Hrvatske, kakav je bio na početku 90-ih na službenoj zastavi, podignutoj ispred Hrvatskog Sabora. Nastala je kanonada napadaja na tu školu i tu dječicu da rade grafite s ‘ustaškim’ obilježjima! Tada nitko nije reagirao i došli smo do toga da sada Peđa Grbin napada dječicu iz Srinjina i bez odgovarajuće reakcije pravobraniteljice, stavlja njihova lica na društvene mreže…”

U Bujici su prikazane snimke dr. Franje Tuđmana s predsjedničkom lentom koju su mu poklonili Janjevci, a na kojoj je grb s prvim bijelim poljem. U emisiji su emitirani kadrovi spuštanja zastave s crvenom zvijezdom i podizanja zastave s prvim bijelim poljem 1990. godine. U eter je puštena i fotografija Vladimira Fabera iz vremena 90-ih, koji je kao hrvatski redarstvenik na kapi imao grb s prvim bijelim poljem, a danas je visoki dužnosnik policije.

“Na izložbi u Karlovcu objavio sam fotografije kompletnog državnog vrha iz 90-ih, kako stoje mirno pred službenom zastavom s prvim bijelim poljem,” zaključuje Gerber i nabraja neke likove s fotografija: “Josip Manolić i Stipe Mesić također su na tim slikama! Stoje ispred grba s prvim bijelim poljem i s rukom na srcu pozdravljaju našu himnu!”

Cijela Bujica sa heraldičarom Zvonimirom Gerberom glede presude Stjepanu Horvatu:


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> KAKVA BOMBA! PLENKOVIĆA PROKAZALI U EUROPI! Ovo nam je prešutio: Procurila njegova najveća tajna
>>> Američka povjesničarka otkriva Hrvatima: Zbog ovog vam se divi cijeli svijet!
>>> Slijepa žena progledala u Međugorju i čula Sotonu: Evo što joj je rekao!
>>> ‘Svi rođeni nakon 1970. moći će, ako žele, postati besmrtni’
Komentari

Komentari