Srijeda, 5 kolovoza, 2020

(VIDEO) SKANDAL DOŽUPANA: Dolazimo iz najzapadnijeg srpskog mjesta u, ajmo reći, Hrvatskoj

ijekom službenog posjeta republici Srbiji, dožupan Primorsko-goranske županije Petar Mamula prisustvovao je i Festivalu trube u Guči, piše Fiuman.

Tom je prilikom dao izjavu za medije koja je, kako navodi ovaj portal, iznenadila sve okupljene, ali i sve stanovnike Vrbovskog i Gomirja.

Dožupan je rekao:

“Ove godine smo došli s jednim društvom iz jednog malog mjesta iz Gorskog kotara iz Primorsko goranske županije, iz Gomirja, iz zapravo najzapadnijeg mjesta srpskog u, ajmo reći, u Republici Hrvatskoj.”

Zbog sporne izjave, dožupana Mamulu je na sjednici Županijske skupštine prozvao HDZ-ov Lovorko Gržac, no Mamula se branio da nije dao takvu izjavu.

“Izjave koje govorite nisam dao, to jasno i glasno govorim s ove govornice. Molim vas da prikažete tu snimku. Nikad nisam rekao ‘ajmo reći Republika Hrvatska’, uvijek sam jasno i glasno dao do znanja otkuda dolazim i čiji sam državljanin”, rekao je Mamula.

Gržac je na HDZ-ovoj konferenciji za novinare pustio videosnimku Mamuline izjave u kojoj se čuje da govori onako kako je Gržac na Županijskoj skupštini i upozorio te je zatražio da Mamula obrazloži tu svoju izjavu, da odgovori je li Gomirje srpsko ili hrvatsko selo, zbog čega upotrebljava sintagmu ‘ajmo reći’ prije naziva Republike Hrvatske te da se ispriča ako utvrdi da je izjava bila nespretno sročena.

No, SDP-ov Marko Mataja Mafrici komentirao je slučaj rekavši da HDZ ‘potpiruje vatru maliciozno interpretirajući Mamulinu izjavu’.

Ustvrdio je kako je ‘svakome tko nije maliciozan jasno da se izraz ‘ajmo reći’ odnosi na prvi dio rečenice’ i, kako je rekao, na dio o Gomirju kao najzapadnijemu srpskom selu.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> KOMŠIĆ IZAZIVA ”RAT”! Najavio ukidanje nastave na hrvatskom jeziku u BiH

>>> Enis Bešlagić o izborima u BiH: Iznenadit će vas stajališta popularnog glumca

>>> Kako je Bayern gadno zeznuo Niku Kovača; Hrvat im jednostavno nije bio dovoljno dobar

Komentari

Komentari