Ponedjeljak, 13 srpnja, 2020

(VIDEO) Ruski dragovoljci spremni za odlazak u rat u Donbas

Veterani vojnih operacija u Donbasu iz Ruske Federacije su spremni ići u Donjecku i Lugansku Narodnu Republiku  kako bi im pomogli da izdrže mogući napad ukrajinskih snaga. To je novinarima rekao Mihail Polinkov , koordinator projekta “Dragovoljac”, koji se bavi slanjem ruskih volontera u Donbas.

Prema njegovim riječima, ubojstvo vođe DNR Aleksandra Zaharčenka neće utjecati na obrambenu sposobnost republike, ali je istaknuo kako “savjetnici iz Rusije neće dopustiti da se sustav raspadne”.

“Mislim da će Ukrajinci to shvatiti kao signal za napad. I tako mislim da ne samo mi, veterani vojnih operacija, već i mnogi drugi, samo čekajući signal da odu. Jedan od naših ljudi je pozvao njih deset i svi su došli s njihovim naprtnjačama i opremom”, izjavio je Polnikov za Polit Navigator.

U ožujku ove godine se tijekom okupljanja regionalnih zapovjednika Udruge dragovoljaca Donbasa Moskovskoj regiji, navedeno kako je vojno rješenje sukoba, koje četiri godine traje u Ukrajini, postala glavna tema.

Ranije su u Donjecku priopćili kako , prema njihovim obavještajnim podacima,  ukrajinska vojska predvođena predstavnicima NATO pakta priprema ofenzivu na Donbas, koja može početi 14. rujna.

VIDEO – Donski Kozaci iz Rusije dolaze u Donbas u studenom 2014.

Autor: L. R./Logicno

Komentari

Komentari