Hrvatski nogometni trener Miroslav Ćiro Blažević posljednjih je dana u medijima jer je dao podršku SDSS-u u kampanji za EU izbore sudjelujući u njihovom predizbornom spotu. RTS u magazinu Oko posvećenom Ćiri kaže da je on “jedan od rijetkih ljudi u regiji koji može spojiti Dodika i Sarajevo, Dinamo i Crvenu zvezdu, Antu Gotovinu i Dejana Jovića”.

” I ja mislim da je pokrenuo jednu lavinu koja će se dobro odraziti na hrvatsko društvo jer on je rekao ukratko – to su moji sugrađani i jedna od stranaka na političkoj sceni – u čemu je problem? Onoliko si velik koliko manjina možeš štititi u životu i ja se potpuno slažem s njegovom gestom”, rekao je Tarik Filipović za RTS.

“Da su meni stavili deset Hrvata na popis i rekli: Pokaži jednog koji će sudjelovati u kampanji za srpsku stranku, bez razmišljanja bih pokazao Ćiru Blaževića. Ćiro je bio u HDZ-u, bio je kućni prijatelj Tuđmana, igrali su tenis, ali nikada nije ni dvosmisleno rekao ništa protiv Srba”, rekao je srpski novinar Ratko Dmitrović, prenosi narod.hr

Podsjetimo, nakon što je stranka SDSS, zastupnika u Hrvatskom saboru i predstavnika srpske manjine u Hrvatskoj Milorada Pupovca, prije nekoliko dana predstavila plakate s natpisom „Znate li kako je biti Srbin u Hrvatskoj?“ i to djelomice na ćirilici, a djelomice na latinici, predstavljen je i onaj s fotografijom predsjednika SDSS-a i nositelja liste Milorada Pupovca s hrvatskom zastavom i sloganom, “Rođen u Hrvatskoj”, koji je dijelom napisan na ćirilici .

“Ćirilica nije samo pitanje identiteta, nego i pitanje slobode življenja i komunikacije i tu slobodu želimo podijeliti s cijelim društvom da ne bude granica ni u Hrvatskoj, ni u EU”, komentirao je Pupovac korištenje ćirilice na plakatima.

Uz ta dva plakata, SDSS je objavio još dva plakat koja su djelomično na ćirilici a djelomično na latinici. Prvi plakat je kandidata SDSS-a koji je drugi na listi, prof. dr. sc. Dejana Jovića na kojemu piše “I Europa i Evropa”, a posljednji u bojama zastave Republike Srbije poručuje “Europa je i Evropa”.

KOmentari
Prati nas i ne propusti ekskluzive!