Petak, 10 travnja, 2020

(VIDEO) ”REVOLUCIJA JE POČELA” Kaos u Njemačkom gradu se nastavlja, prosvjednici vikali – Sad je dosta!

Ne smiruje se situacija u njemačkom gradu Chemnitzu izazvana nasilnom smrću 35-godišnjeg Nijemca Daniela H. zbog čijeg su brutalnog ubojstva privedeni Sirijac (23) i Iračanin (22).

Daniel H. ubijen je ubodima nožem u subotu rano ujutro u masovnoj tučnjavi nakon gradskog festivala u Chemnitzu. Od tada na ulicama grada vlada kaos i neredi, a policija poziva u pomoć pojačanje iz drugih gradova.

U srijedu je u gradu bilo više od dvije tisuće prosvjednika. Neki od njih su nosili transparente s fotografijama žena čije je lice pretučeno i krvavo.

Time šalju poruku “To će migranti učiniti i vašim ženama, kćerkama i sestrama, ako ih ne spriječimo”, javlja agencija AP.

Agencija navodi kako su nijemci za transparente koristili fotografije žena koje su napadnute i u drugim državama a neke nemaju  veze s migrantima, prenosi Fenix

Dok političari pokušavaju smiriti situaciju, nijemci su sve glasniji u protestima protiv migranata. Između ostalog vikali su: “Sad je dosta, zaustavimo nasilje!”

Kako pišu njemački mediji, njemačka organizacija “Pro Chemnitz”, i danas poziva građane na prosvjed koji bi trebao početi oko 18 sati.

Komentari

Komentari