fbpx
Četvrtak, listopad 24, 2019

(VIDEO) PUTIN PLAŠI SVIJET: Lansirano ubojito oružje iz morskih dubina

Vladimir Putin još jednom je pokazao s kakvom silom raspolaže. Naime, s nuklearne podmornice klase Borei tijekom vježbe lansirane su 4 balističke rakete dugog dometa koje mogu nositi 10 bojevih glava svaka, te pogoditi cilj na udaljenosti većoj od 8 tisuća kilometara.

S podmornice Yuri Dolgoruky koja se nalazila u Bijelom moru, gađane su mete na poluotoku Kamčatka, a ovo je prvi put da je jedna podmornica iz ove klase zaredom ispalila 4 projektila zbog čega se ova vježba smatra najvažnijom još od doba Hladnog rata.

Rusko ministarstvo obrane objavilo je video lansiranja projektila tzv. Bulava sustava, navodeći kako za razliku od prijašnjih projektila ovaj sustav ima mogućnost bržeg lansiranja što će pomoći u izbjegavanju obrambenih raketa koje bi ga eventualno gađale.

Bulava sustav smatra se budućim kamenom temeljcem za rusku nuklearnu trijadu, koja sadržava nuklearne projektile koji se mogu koristiti putem kopna, mora te aviona, prenosi dnevno.hr

Projektili će vjerojatno nositi i mamce kako bi izbjegli obrambeno oružje, a moći će se tijekom leta njima i manevrirati kako bi izbjegli obranu i pogodili mete.

Inače, Yuri Dolgoruky je jedna od tri nove podmornice klase Borei, a još pet ih je u procesu proizvodnje.

Komentari

Komentari