Četvrtak, 4 lipnja, 2020

(VIDEO) Premijer poslao na obilježavanje partizanske bitke izaslanika i vijenac s natpisom: “Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković herojima Sutjeske”!

Na vijencu koji je službeni izaslanik premijera Repubike Hrvatske Tomislav Ivić položio na obilježavanju partizanske bitke na Sutjesci u susjednoj državi BiH pisalo je: “Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković herojima Sutjeske”.

Osim službenog izaslanika države Hrvatske u susjednu BiH na obilježavanje partizanske bitke na sutjesci, na Sutjesku su stigli i predstavnici SDP-a, saborski zastupnici Ranko Ostojić i Arsen Bauk.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković poslao je ovaj vikend izaslanika na Tjentište, na obilježavanje 76. obljetnice bitke na Sutjesci. Vladu Republike Hrvatske tamo je predstavljao bivši HDZ-ov ministar branitelja Tomislav Ivić, koji položio vijenac i zapalio svijeću poginulim partizanima, piše Novi list.

Na vijencu koji je izaslanik Ivić položio pisalo je: “Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković herojima Sutjeske”.

Uz pratnji Vladinog izaslanika Ivića našao se i jedan časnik hrvatske vojske, a brojni posjetitelji Doline heroja poželjeli su se fotografirati sa službenim hrvatskim izaslanstvom.

Tjentište su pohodili i saborski zastupnici SDP-a, Ranko Ostojić i Arsen Bauk, kao i brojne antifašističke udruge iz cijele Hrvatske, među kojima i udruga antifašista Primorsko-goranske županije.

Vrijedi istaknuti da upravo u ovom dijelu Republike Srpske (graničini potez od Bileće do Višegrada) posljednjih godina niču brojni spomenici Draži Mihajloviću i četnicima, uz objašnjenje da su i to bili “antifašisti” kao i partizani. Sada se u Srbiji i Republici Srpskoj provodi politika da su partizani i četnici bili istinski “antifašisti”, a nedavno je u nedalekoj Bileći, koja je dugo slovila kao “partizanski ustanički kraj”, podignut uz podršku tamošnjih partizana i SUBNOR-a Bileća – spomenik Draži Mihajloviću.

Komentari

Komentari