Utorak, 31 ožujka, 2020

(VIDEO) POMIRLI SE ČETNICI I PARTIZANI: Socijaldemokrati, uz podršku partizanskog SUBNOR-a, podigli spomenik Draži Mihailoviću

Postavljanje spomenika inicirale su ljevičarske socijaldemokratske vlasti Bileće, a još je zanimljivije da je iz Bileće ranije maknut spomenik partizanima. Čak se i predsjednik SUBNOR-a Bileće Nemanja Papić složio podizanju spomenika Draži Mihailoviću zbog “pomirenja srpskog naroda”.

U Bileći je ovaj vikend otkriven spomenik generalu i četničkom vojvodi Dragoljubu Draži Mihailoviću. On je bio vođa četnika koji su počinili teške zločine nad Hrvatima i muslimanima u Drugom svjetskom ratu, a osobito na području istočne Hercegovine i Bileće.

Što je još zanimljivije, postavljanje spomenika inicirale su ljevičarske socijaldemokratske vlasti Bileće, a još je zanimljivije da je iz Bileće ranije maknut spomenik partizanima. Čak je i predsjednik SUBNOR-a Bileće Nemanja Papić bio za podizanje spomenika Draži Mihailoviću. Ironija je u tome, da se u Jugoslaviji dugo vremena učilo o Bileći kao ustaničkom partizanskom kraju protiv Nijemaca i Nezavisne Države Hrvatske.

Upravo u okolici Bileće i Gackog već u lipnju 1941. godine četnici su napravili velike zločine nad muslimanskim stanovništvom, a preostale muslimane ubili su i protjerali u ratu 1992. godine.

O svemu možete više saznati u izvješću iz Bileće:

Izvor: narod.hr


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> “Šteta je da nas mrziš” poručio Hrvat Arkanovom sinu, njegov odgovor iznenadio
>>> Bernardić otkrio tko će umjesto Freda Matića u Europski parlament
>>> Kajtazi napustio emisiju, Balog se odbio ispričati zbog svoje izjave
>>> THOMPSON GRADONAČELNIKU KNINA: ‘Podle su laži da sam za Oluju u Kninu tražio 600.000 kuna’
Komentari

Komentari