Utorak, 26 svibnja, 2020

(VIDEO) Pogledajte koju pjesmu zajedno pjevaju Šerbedžija, Nobilo i Končar!

Narod.hr došao je u posjed snimke na kojoj glumac Rade Šerbedžija, odvjetnik Anto Nobilo i financijaš Danko Končar, poznat po ulaganjima u Uljanik na zajedničkom druženju pjevaju rusku koračnicu koju su preuzeli Titovi partizani u Drugom svjetskom ratu – “Po šumama i gorama”. Na snimci se vidi kao Rade Šerbeždzija oduševljeno lupa po stolu, a Nobilo vadi novčanicu od 200 EUR-a da plati glazbenicima…

Po šumama i gorama” (izvorno na ruskom jeziku По долинам и по взгорьям) je partizanska koračnica. Melodija potječe od Crvene armije u Sibiru iz razdoblja Ruskog građanskog rata. Bila je popularna pjesma u bivšoj SFR Jugoslaviji. Raspadom Jugoslavije pjesma je osobito prisutna u krugovima jugonostalgičara i titoista na raznim proslavama obilježavanja i veličanja jugoslavenstva kao primjerice u Kumrovcu.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Vlatka Pokos podržala kandidata pa poručila da joj je drago što je napustila Hrvatsku, ”primitivni, bolesni umovi ne razumiju”
>>> DNO DNA: Iz Srbije dosad najodvratnija podvala – opskurni portal tvrdi da je Škoro uzimao novac na ruke, spominju i maloljetnicu!
>>> ONO ŠTO SU RADILE GENERACIJE HRVATSKIH UČENIKA, SADA JE ZABRANJENO: ‘Da nije stigla prijava roditelja, i dalje bi sve funkcioniralo’
>>> Greta Thunberg se požalila da mora sjediti na podu vlaka, Njemačke željeznice joj suptilno spustile: Kako je bilo u vagonu prvog razreda?
Komentari

Komentari