Subota, prosinac 7, 2019

(VIDEO) Pogledajte kakvom su porukom, uz sliku četničkog vojvode Mihailovića, Delije odgovorile hrvatskim navijačima na slavljenje Oluje!

“Presiti se zemlja od krvavog vala, ali vam pobjeda ne osvijetli lice, jer lovor ne niče s bunjišta i kala, on je za heroje, a ne za ubojice”, poruka je Delija na utakmici pretkola Lige prva kao odgovor hrvatskim navijačima koji su slavili Oluju.

Upotrijebili su stihove pjesme “Sin tisućljetne kulture” srpskog pjesnika Jovana Dučića, napisanu o Hrvatima, kako bi još jednom Hrvatsku optužili za zločine.

Osim toga, na utakmici trećeg pretkola Lige prvaka protiv Kopenhagena (1:1) izvjesili su i zastavu s likom Draže Mihailovića, vođe četničkog pokreta.

Srbija: Četničko divljanje na tribinama

U Srbiji se na sportske terene, nažalost, nakon rata preselila i četnička ideologija. Tako smo na tribinama na kojima se redovito nalaze najvatreniji navijači Crvene zvezde, u Hrvatskoj i BiH s pravom ozloglašene Delije, iz kojih je kao njihov vođa ratni zločinac Željko Ražnatović Arkan na početku agresije na Hrvatsku novačio ljude i slao ih rat, redovito viđali, a viđamo i dalje, transparente u bojama srpske zastave na kojem crnim slovima piše ”ČETNICI”, a kao poseban ”dekor” pojavljuje se iznad njega i natpis Vukovar na ćirilici, uz, obvezni tenk kao prijetnju herojskom gradu koji je tijekom velikosrpske agresije bio poznat kao groblje tenkova Jugoslavenske narodne armije, koja je s četnicima i zauzela grad te počinila najstravičnije zločine od Drugog svjetskog rata, prenosi narod.hr

Foto: snimka zaslona

Dakle, ovo se sve događa u dvoranama kada igraju košarkaši Crvene zvezde, no, ništa bolja situacija, naprotiv, nije ni na tribinama stadiona Rajko Mitić, popularnoj Marakani, najvećem nogometnom stadionu u Srbiji. Na spomenutom se stadionu također mogu vidjeti četnička obilježja, uz poruku podno sjeverne tribine ”Četnici sjever.”

Komentari

Komentari