Subota, 11 srpnja, 2020

(VIDEO) POGLEDAJTE CIJELI MEČ: Povijesna pobjeda Stipe Miočića

STIPE MIOČIĆ postao je najuspješniji prvak u povijesti UFC-ove teške kategorije! Treći put je obranio pojas najjače MMA promocije, što do sada nije ostvario niti jedan teškaš. U pet rundi bio je uvjerljivo bolji od favoriziranog Francisa Ngannoua koji je imao veliku podršku UFC-a i uoči borbe slovio je za favorita.

Amerikanac hrvatskog podrijetla Stipe Miočić obranio je naslov svjetskog UFC prvaka u teškoj kategoriji nakon što je na bodove u Bostonu svladao izazivača iz Francuske Francisa Ngannoua.

Miočiću je to treća obrana naslova i šesta pobjeda zaredom, a do nje je došao jer je bio bolji i aktivniji u svih pet rundi, a odluka sudaca je bila jednoglasna. Hrvat iz Clevelanda je uspješno izbjegavao razorne udarce brutalnog nokautera Ngannoua, rodom iz Kameruna, koji je bio i favorit na kladionicama prije meča. Ngannou je ipak pogodio Miočića nekoliko puta u prve dvije runde, ali u preostale tri Miočić se pokazao boljim borcem i u “stojci” i na tlu.

>>> MI HRVATI!! Miočić dominirao svih pet rundi i zadržao titulu, a najavio kako uskoro postaje otac

Stipe je postao prvi borac u teškoj kategoriji koji je triput obranio pojas,  ovo mu je bila 20. pobjeda u karijeri, u kojoj ima i dva poraza.

“Pokazao sam da sam najbolji i to je kraj priče. Sada želim samo otići kući svojoj ženi jer ćemo uskoro dobiti prvo dijete”, objavio je nakon meča Miočić, čiji su preci došli u SAD iz Rtine pokraj Zadra.

Ngannou je doživio prvi UFC poraz u svojoj sedmoj borbi, a nije uspio postati prvim UFC svjetskim prvakom iz Afrike. Hina

Komentari

Komentari