Subota, 11 srpnja, 2020

(VIDEO) PARANORMALNA SITUACIJA S UTAKMICE ZALUDJELA SVIJET: Pojavu je pokušao objasniti i fizičar

Ova vrlo neobična scena s utakmice brazilskih prvoligaša Chapecoensea i Atletico Mineira, proširila se cijelim svijetom i izazvala je brojne rasprave.

Pa ovako, u 42. minuti Chapecoense je izveo korner, a lopta je u visokom luku letjela prema šesnaestercu, međutim, u jednom je trenutku poskočila u zraku i vratila se u prvotnu putanju.

Iz kluba uvjeravaju kako lopta nije udarila ni u kakav predmet, dok neki idu toliko daleko pa skreću u paranormalno tvrdeći kako stadionom vlada loša energija zbog zrakoplovne nesreće u kojem je poginula cijela momčad Chapea prije tri godine.

Brazilski Globoesporte upitao je fizičara Alencara Migliavaccu kako bi ovaj pokušao objasniti što se dogodilo, međutim nije imao uvjerljiv odgovor.

“Ne izgleda kao Magnusov efekt, to je kad rotacija nekog objekta utječe na njegovu putanju jer se dogodilo iznenada. Moguće je da je došlo do sudara lopte s drugim predmetom, ali ne čini se vjerojatnim, odnosno ne vidimo taj sudar. Čini mi se najvjerojatnijim da se radi o zračnoj struji koja se dogodila uslijed promjene tlaka”, kazao je fizičar.

Neki kažu da je riječ o vjetru, ali na snimci je vidljivo kako vjetra nema, transparenti se ne miču kao niti korner-zastavica koja je dobar indikator.

Što se tu zapravo dogodilo nitko ne zna…

Autor:Bruno Herljević/Dnevno.hr

Komentari

Komentari