Srijeda, 19 veljače, 2020

(VIDEO) NIKAKVO ČUDO: Pogledajte na kakav skup je došao Pupovac, može li Plenković ovo ignorirati?

Prošloga je tjedna u Saboru Andrej Plenković izgubio živce i krenuo na Mostovog zastupnika Nikolu Grmoju ocijenivši Grmojine tvrdnje o ‘veleizdaji’ hrvatske Vlade nedopustivim i najtežim klevetničkim uvredama.

“Nedopustivo je da netko govori da radimo za interese Srbije”, tvrdio je Plenković samo jedan dan prije nego što je njegov koalicijski partner otputovao u Srbiju i sudjelovao u programu posjeta ruskog predsjednika Srbiji.

Ruski predsjednik Vladimir Putin doputovao je u četvrtak u Beograd u jednodnevni posjet Srbiji kako bi ojačao uzajamne veze s glavnim ruskim saveznikom na Balkanu i pružio potporu predsjedniku Aleksandru Vučiću u sporu s Kosovom.

Protokolarni dio posjeta uključivao je plenarni sastanak izaslanstava i razgovor u četiri oka dvojice predsjednika, koji su potom nazočili potpisivanju dvadeset međudržavnih sporazuma.

Službeni dio posjeta završio se zajedničkim obilaskom Hrama Svetog Save.

Riječ je o međudržavnom posjetu i u protokolu nije bila niti jedno strano izaslanstvo. Međutim, u izaslanstvu Republike Srbije kamere su zabilježile koalicijskog partnera Vlade Republike Hrvatske – predsjednika SDSS-a i saborskog zastupnika Milorada Pupovca u društvu potpredsjednika srbijanske Vlade Rasima Ljajića, u Hrvatskoj poznatog po nedavnom napadu na hrvatske branitelje kada je još ustvrdio da smo “daleko smo od procesa pomirenja”.

Pupovčev ulazak u beogradski Hram svetog Save poklopio se s ulaskom Cece Ražnjatović, supruge ratnog zločinca Željka Ražnjatovića-Arkana i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Dolazak Milorada Pupovca pogledajte u videu:

Odmah nakon Cece, stigao je i Milorad Pupovac, a za njime i njegov imenjak Dodik, navodi 100posto.

Vojislav Šešelj, predsjednik Srpske radikalne stranke, osuđen u Den Haagu na 10 godina zatvora za ratne zločine, pohvalio se pak na Twitteru da se, ne samo uspio susresti s ruskim predsjednikom tijekom njegovog boravka u Beogradu, već da je sa njim i razgovarao:

“Pupovac je dio hrvatske Vlade, a u Beogradu Vučićev libling. Čudesno!!

Podsjetimo, ljetos se pokušalo prikriti da je predsjednik SDSS-a i koalicijski partner vladajućeg HDZ-a, Milorad Pupovacdok je Hrvatska slavila Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 23. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Oluja, sudjelovao u Srbiji na “danu sjećanja na ubijene i prognane Srbe u Oluji” pod sloganom “Oluja je pogrom”.

Na tom događaju prisustvovao je srbijanski državni vrh na čelu s predsjednikom Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić, čelne osobe entiteta “Republike Srpske” i predstavnici Srba iz Crne Gore i Hrvatske. Pri tome je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić usporedio Hrvatsku s nacističkom Njemačkom.

Za bivšeg hrvatskog predsjednika Ivu Josipovića djelovanje Milorada Pupovca je čudesno: “Smatram da je g. Pupovac devedesetih odigrao vrlo pozitivnu ulogu, i za Hrvatsku, i za naše Srbe i za pomirenje među državama. Ali, njegovu politiku zadnje desetljeće smatram štetnom u svakom pogledu i svodi se na etnobiznis. Vjerojatno je najsposobniji političar jer je čudesno koliko dugo mu uspijeva biti u isto vrijeme antifašist i socijaldemokrat a koalicijski partner HDZ-u i tvrdoj desnici, biti dio vlasti i tu istu vlast optuživati za ustašofiliju, biti dio desne hrvatske vlade, a i u Beogradu biti Vučićev libling. Zapravo, nije ni trebao biti u Bačkoj Palanki, već je kao jedan od najutjecajnijih političara u vlasti trebao biti tu i inzistirati na drukčijem obilježavanju Oluje. Uz ponos i zahvalnost braniteljima, trebalo se sjetiti svih, pa i žrtava sa srpske strane, pokazati doprinos brojnih Srba obrani Hrvatske te afirmirati Hrvatsku kao državu koja je, osim u ratu, sposobna pobijediti i u miru”, kazao je Josipović za Večernji list.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> POTRESNA PRIČA KOJA ĆE VAS JAKO UZDRMATI! Znamo točan razlog zbog kojeg je Hrvatska posrnula
>>> Svaki mladi Hrvat bi trebao pogledati ovaj video – VRO Maslenica – 5 minuta za sjećanje
>>> Duvnjak na rubu suza: Ono ne možeš suditi u zadnjoj minuti…
>>> GOTOVINA PAMETNO ODLUČIO: Ubacio Crne mambe u akciju Maslenica. Pročitajte što su napravili ‘Arkanovcima’ i ‘Niškim specijalcima’
Komentari

Komentari