Četvrtak, 13 kolovoza, 2020

(VIDEO) NASMIJATI ĆETE SE KADA ČUJETE: Rusi isporučili S-400, pogledajte s čime će Turci zahvaliti Putinu

Nakon što je Rusija proteklog vikenda započela s isporukom dijelova za proturaketni sustav S-400, Turci će zauzvrat ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu u znak zahvalnosti poslati burek

Kako javljaju turski mediji, buregdžija Hasan Acar najavio je da će ruskom predsjedniku ovih dana ispeći tradicionalnu tursku pitu kojom želi izraziti zahvalnost svojeg naroda za pristigle komponente moćnog sustava obrane.

Najavivši spremanje poslastice, Acar, čiji je burek dužine 2023 metra ušao u Guinnessovu knjigu rekorda 2012. godine, ocijenio je kako je dolazak sustava S-400 ‘dobrodošla vijest za Tursku’.

‘Shvativši koliko je sustav važan za nacionalnu sigurnost naše zemlje, kao i za odnose između Ankare i Moskve, želim dati svoj doprinos razvoju odnosa između naših zemalja. Stoga ću uložiti sve svoje napore i ispeći burek koji ću osobno poslati Putinu u Kremlj’, kazao je Acar, prenosi tportal

Buregdžija je dodao kako će ispeći burek sa sirom i špinatom, a ukupna težina paketa iznosit će četiri kilograma.

Prema njegovim proračunima, pošiljka bi trebala stići u Moskvu za pet dana, dok buregdžija napominje da se tradicionalna pita može jesti još deset dana od pečenja.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Ruptly

‘Tijekom svojeg posljednjeg posjeta Turskoj, predsjednik Putin je izrazio želju posjetiti turski restoran. Želim ga pozvati u naš prelijepi drevni grad Bursu i u moj restoran, u kojem ću mu pripraviti najbolji burek na svijetu’, zaključio je Acar.

Prvi dijelovi ruskog sustava, podsjetimo, stigli su u zračnu luku Murted nedaleko od Ankare u petak, a dostava ostalih dijelova nastavit će se idućih dana. Ugovor o nabavi četiri bitnice S-400 vrijedan je 2,5 milijardi dolara i zaključen je 2017. godine. Turska će dio ugovora otplatiti vlastitim sredstvima, a dio ruskim kreditom.

Prva isporuka dijelova sustava S-400 za TurskuIzvor: Društvene mreže / Autor: Al Jazeera English

Dostava sustava izazvala je potrese na relaciji Washington-Ankara jer Sjedinjene Države smatraju kako S-400 nije usklađen s NATO-vom mrežom obrane te da on može ugroziti borbene avione F-35. Riječ je o avionima u čiju izgradnju je uključena i Turska, koja ih namjerava i kupiti. Uslijed mogućih sankcija zbog nabave sustava S-400 Turska bi mogla biti isključena iz programa F-35, iako turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan odbacuje takvu mogućnost.

Washington je već započeo proces isključivanja Turske iz programa tako što je zaustavio obuku turskih pilota na tim zrakoplovima u Sjedinjenim Državama.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> VUKOVARSKI BRANITELJA MIŠIĆ: Pustite nas u ime Bog da živimo
>>> Pogledajte što su SAD-a donirale MORH-u
>>> OBERSNEL PODIVLJAO: Pogledajte snimku seksističkog ispada Riječkog gradonačelnika
>>> Znate li koliko je vremena potrebno da se tijelo očisti od duhanskog dima
Komentari

Komentari