Ponedjeljak, 13 srpnja, 2020

(VIDEO) Mesić podržao SDSS na izborima za EP: ‘Kad je trebalo i Srbi su glasali za mene’

Bivši predsjednik Stjepan Mesić podržao je SDSS uoči izbora za Europski parlament.

“Kad je trebalo Hrvatskoj, i Srbi su glasali za mene kao predsjednika svih građana”, kazao je bivši predsjednik u videospotu liste 24 čiji je nositelj Milorad Pupovac.

“Sad, kada to ponovno treba Hrvatskoj, glasajte za jednakost svih građana i ravnopravnost svih manjina. Jednaki – lista 24”, poručio je Mesić.

SDSS-ova ćirilično-latinična kampanja izazvala prijepore

Predsjednik SDSS-a i nositelj liste te stranke na europskim izborima Milorad Pupovac,izjavio je u ponedjeljak na predizbornom skupu u Karlovcu kako je njihova lista patriotskija od onih koji sebe nazivaju domoljubima.

“Ovom kampanjom u kojoj nam podršku daju i Ćiro Blažević i Nikica Gabrić i još neki viđeniji Hrvati, želimo postići da vidite da niste sami”, dok je drugi na listi Dejan Jović, također u majici s ćirilično-latiničnim s natpisom „Znate li kako je biti Srbin u Hrvatskoj?”, rekao je kako i trideset godina od kraja hladnog rata i pada Berlinskog zida još nisu ostvareni obećana sloboda, ujedinjena Europa, ljudska prava i jednakost, prenosi narod.hr

Jumbo plakat u Vukovaru s pitanjem „Znate li kako je biti Srbin u Hrvatskoj?“ potaknuo je na reakciju Miru Bulja, hrvatskog branitelja, zastupnika Mosta u Saboru i kandidata na Mostovoj listi za Europski parlament koji mu je poručio:

‘Milorade, znaš li kako je biti Hrvat u Borovu Selu, u Hrvatskoj?!’ Milorade, ti si ovdje na vlasti i upravljaš Vladom zajedno s Andrejom Plenkovićem, pa pitam znaš li kako je biti Hrvat u Borovu Selu?! I kako je biti Hrvat u Srbiji…?!’

Mesić o Daliji Orešković: “Zvijezda je rođena”

Početkom veljače komentirajući moguće kandidate na izborima za Startovu čelnicu Daliju Orešković Mesić je izjavio:

“Pratim njene istupe, ona je shvatila koji su problemi u društvu i kako ih riješiti. Mislim da ima potencijala, jednom sam u društvu rekao: ‘Zvijezda je rođena!’. Mislim da ima šanse.”

Komentari

Komentari