Utorak, 14 srpnja, 2020

(VIDEO) Marijana Petir prikuplja potpise do 19 sati, najavila dolazak u DIP

Bivša HSS-ovka Marijana Petir prikupila je potpise kako bi ponovo ušla u EU parlament. Ovaj put na izbore izlazi kao neovisna kandidatkinja.

Najavila je dolazak u Državno izborno povjerenstvo u 23 sata. DIP je ovu informaciju potvrdio za Dnevnik Nove TV.

Petir je, da bi se kandidirala, morala prikupiti 5000 potpisa. U prikupljanju potpisa za pomoć je molila građane. Nastavljaju s prikupljanjem do 19 sati na Trgu Bana J.Jelačića, Cvjetnom i Tomislavcu.

“Pozivam sve koji žele doći i svojim potpisom podupru moju kandidaturu. Stižu nam i potpisne liste iz svih krajeva Hrvatske gdje su se građani samoinicijativno organizirali i prikupljaju potpise. Svima zahvaljujem na velikoj podršci i nadam se da ćemo uspjeti”, poručuje Marijana Petir.

“Puno građana me pitalo zašto me nema ni na jednoj kandidacijskoj listi. Odlučila sam istaknuti kandidaturu kao nezavisna zastupnica jer, kao što je poznato, ostala sam bez stranke nakon što me Krešo Beljak izbacio iz HSS-a. U nijednu drugu stranku se nisam željela učlaniti jer imam mogućnost nastupiti kao nezavisna kandidatkinja”, pojasnila je svoje razloge Marijana Petir za ovakvu kandidaturu.

Podsjetimo, Marijana Petir ušla je u Europski parlament na listi HDZ-a, ali kao članica HSS-a.

Iz te je stranke isključena, nakon odluke Predsjedništva jer se nije slagala s odlukom Glavnog odbora stranke da na prošle parlamentarne izbore HSS izađe s Narodnom koalicijom (SDP, HNS, HSS i HSU).

Nagađalo se da će Petir i ovoga puta biti na listi HDZ-a, no to se nije dogodilo. Kazala je da joj je HDZ nudio mjesto na listi, ali je to bilo uvjetovano njezinim učlanjenjem u tu stranku. To nije odgovaralo pa na izbore izlazi samostalno.

“Smatrala sam da sve što sam radila ima svoju vrijednost. Trudila sam se i služila hrvatskom narodu, za što sam dobila europska i međunarodna priznanja. To bi trebalo biti prepoznato, a ne da mi se uvjetuje da ako želim biti na nekoj listi moram pristupiti toj stranci. Mislim da bi vremena kad je članska iskaznica vrijedila više od same osobe bi trebala biti iza nas. Nisam se učlanila ni u jednu stranku i to ne namjeravam napraviti”, naglasila je Marijana Petir u razgovoru za Narod.hr.

Komentari

Komentari