Subota, 5 prosinca, 2020

(VIDEO) KHANOV LONDON: POLICIJA NAPADNUTA SABLJAMA KAD JE POKUŠALA PREKINUTI VELIKI CRNAČKI KORONA PARTY, 22 OZLIJEĐENA POLICAJCA

Velik broj policajaca ozlijeđen je u neredima na glazbenom okupljanju na ulicama londonske crnačke četvrti Brixton, koje je preraslo u “BLM” prosvjed. Policija je reagirala kako je objasnio šef policije Colin Wingrove, jer su se “broji stanovnici žalili na veliko okupljanje, buku i nasilje”. Dodao je, “policajci su na to reagirali. Ova okupljanja su protuzakonita i predstavljaju rizik za javno zdravlje te krše ograničenja uvedena zbog koronavirusa. Nasilje nad policajcima je apsolutno neprihvatljivo i nećemo ga tolerirati niti u jednom obliku.’

 

 

No “partijaneri” su, kad su vidjeli policiju, krenuli u napad na nju svim raspoloživim sredstvima pa se tako na jednoj snimci vidi i kako jedan od pobunjenika maše sabljom prema policijskom kordonu.

Policija se razbježala, a njihovi su automobili uništeni. Za sad je javljeno o 22 ozlijeđena policajca, ali to vjerojatno nije konačan broj.

Ministrica unutarnjih poslova Ujedinjenog kraljevstva Priti Patel rekla je kako su te scene “krajnje gadne”  i poručila

 

“Prošlog vikenda, cijela se zemlja ujedinila kako bi podržala naše hrabre policajce koji riskiraju svoj život za našu sigurnost. Idem se odmah sastati s šefom policije.”

Komentari

Komentari