Subota, 11 srpnja, 2020

(VIDEO) JOŠ JEDNA SNIMKA AMERIČKOG POLICAJCA KOJI NOGOM PRITIŠĆE VRAT OSUMNJIČENOG!

SAD potresaju prosvjedi nakon ubojstva crnca Georga Floyda kojemu je policajac Derek Chauvin koljenom pritiskao vrat zbog čega je nesretni mladić kasnije i preminuo. Floyd ima podeblji policijski dosje, ali o tome nitko od policajaca koji su ga hapsili nije znao ništa, a policajac Chauvin također ima veći broj prijava zbog policijske brutalnosti.

Dok traju prosvjedi, sve su oči uprte u policiju koja čini se, ima novu praksu. Snimka policajca koji je koljenom prignječio vrat jednog uhićenog muškarca u Seattlu, zabilježena je kamerom i nedavno se pojavila  na društvenim mrežama.

Incident se dogodio u subotu navečer u vrijeme kada je policija dobila dojavu o pljački T-Mobile trgovine.

“Kada je policija stigla na mjesto događaja, grupa je pokušala pobjeći. U videu, policajac je odlučio iskoristiti taktiku ‘koljenom na vrat‘ s prvim kojeg je uhvatio, a zatim i na još jednoj osobi koja je pokušavala pobjeći. Tek kada je okupljena gomila počela vrištati na policajca da prestane, njegov mu je kolega pomaknuo koljeno s vrata na leđa”, napisao je fotoreporter Matt M. McKnight u opisu videa uhićenja kojeg je objavio na svom Instagram profilu. 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Last night around 10pm in Seattle looters had entered a T-Mobile store in downtown Seattle. When Seattle Police Department officers arrived the group attempted to escape without being captured. In this video, one officer decided to use a knee-on-neck tactic with the first looter he captured, and then diverted to use it again on yet another when the person tried to make a run for it. It was only when the crowd started screaming at the officers to stop that his colleague then moved the officer’s knee off his neck and onto his back before they carried him off to arrest. // More scenes from yesterday’s protest coming later today here. Follow more of our coverage about yesterday’s protests and other stories about the Pacific Northwest on @crosscut

Objavu dijeli Matt M. McKnight (@mattmillsphoto)

Komentari

Komentari