fbpx
Petak, listopad 18, 2019

(VIDEO) Je li Mesić podupro Jovića pričom o srpskim opancima?

“Srbi iz Krajine oru zemlju u Hrvatskoj, a mole Boga da kiša pada u Srbiji”; “Svi će Srbi pod jedan kišobran stati!”; “Srbi će iz Hrvatske odnijeti onoliko zemlje, koliko su na opancima donijeli”, prikupio je sociolog Slaven Letica neke od izjava Stjepana Mesića o Srbima za Vijenac, kojih se zgodno prisjetiti nakon što se i bivši hrvatski predsjednik Mesić uoči predstojećih izbora za Europski parlament uključio u predizbornu kampanju za SDSS, stranku koju je 1997. utemeljio osuđeni ratni zločinac Goran Hadžić.

Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) bori se za jedan mandat, a nositelj je liste predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac.

Drugi kandidat na SDSS-ovoj listi Dejan Jović, bivši glavni analitičar Ive Josipovića, nestranački kandidat i profesor na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, pohvalio se Mesićevom podrškom na twitteru:

“Kad je trebalo Hrvatskoj, i Srbi su glasali za mene kao predsjednika svih građana”, kazao je bivši predsjednik u videospotu.

“Sad, kada to ponovno treba Hrvatskoj, glasajte za jednakost svih građana i ravnopravnost svih manjina. Jednaki – lista 24”, poručuje Mesić.

Tako se Mesić pridružio bivšem nogometnom izborniku Miroslavu Ćiri Blaževiću i oftamologu Nikici Gabriću (koji je svojedobno obnašao dužnost predsjednika Savjeta za zdravstvo SDP-a u doba Ivice Račana, ali i bio predstavljen kao šef izbornog stožera nezavisnog kandidata za predsjednika RH Dragana Primorca), u SDSS-ovoj predizbornoj kampanji, prenosi narod.hr

Prisjetimo se i vrlo zanimljivog govora Stjepana Mesića iz 1992. u Australiji, te zgodnog detalja s čekovima hrvatskog iseljeništva:

Komentari

Komentari