Srijeda, 8 srpnja, 2020

(VIDEO) HASANBEGOVIĆ REAGIRAO NA IZJAVE PUSIĆKE: ‘Nekima je očito žao što svi Hrvati nisu ubijeni 1945.’

Saborski zastupnici Vesna Pusić (GLAS) i Zlatko Hasanbegović (Neovisni za Hrvatsku) komentirali su izjavu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović danu prije dva dana u Argentini

Predsjednica je, podsjetimo, kazala da su ‘nakon Drugoga svjetskog rata mnogi Hrvati upravo u Argentini tražili i našli prostor slobode u kojemu su mogli svjedočiti svoje domoljublje i isticati opravdane zahtjeve za slobodom hrvatskoga naroda i domovine’.

Njezina izjava izazvala je različite ocjene.

Vesna Pusić smatra da je njezina izjava sramotna jer su u Argentinu bježali i utočište u njoj pronašli brojni nacistički zločinci.

‘To je nečuveno i sramotno. Predsjednica mora takve izjave pojasniti pred domaćom javnosti i to kako se njezini stavovi mijenjaju ovisno o auditoriju pred kojim govori. To nam šteti’, smatra Pusić.

Zlatko Hasanbegović ne dijeli mišljenje Vesne Pusić:

‘Ponovila je notornu činjenicu da dio Hrvata nije podijelio sudbinu onih koji su bili podvrgnuti izvansudskim smaknućima, već je pronašao slobodu u Argentini. Nekima je očito žao što svi Hrvati nisu poubijani 1945. godine’, kazao je Hasanbegović za Al Jazeeru.

Pismom Predsjednici obratio je i kontroverzni Židov Efraim Zuroff.

Komentari

Komentari