Utorak, 26 svibnja, 2020

(VIDEO) Gradonačelnik Houstona moli zločince da “malo ohlade” dok ne prođe pandemija

Gradonačelnik Houstona Sylvester Turner, iz redova Demokrata, pozvao je kriminalce da ostanu u svojim kućama i „ohlade“ dok se epidemija coronavirusa ne smiri u tom dvomilijunskom gradu u Teksasu.

“Najbolji način da se pomogne policijskim službenicima je da ne čine zločini”, rekao je Turner novinarima tijekom konferencije za novinare o posljednjim naporima svog grada u borbi protiv smrtonosne bolesti. “Dok se coronavirus ne riješi, kriminalci, predahnite.”

Ostanite kod kuće i ne činite nikakve zločine. Na taj način, biti ćete sigurni i izvan zatvora, a policijski djelatnici će moći ići kući i provesti vrijeme s obitelji “, dodao je gradonačelnik. “Lopovi, kriminalci, ohladite malo.”

Ranije u svom brifingu za novinare Turner potvrdio 53 nova slučaja koronavirusa u Houstonu, čime je ukupni broj oboljelih u gradu dosegnuo 937. Devet ljudi je umrlo od bolesti, a 57 se oporavilo. 11 policajaca i vatrogasaca zaraženo je virusom, izjavio je glavni čelnik Uprave policije Houston Art Acevedo. U nedjelju, u Teksasu je ukupno 5.552 slučajeva i 34 smrtna slučaja. Turner je primijetio da će skok u slučajevima vjerojatno nastati zbog povećanja testiranja. “Očekujem da će se brojevi, ali i da će nam to pomoći riješiti situaciju u gradu Houstonu,” rekao je.

Nije naveo točan datum kad bi se kriminalci trebali vratiti na posao, i hoće li dobiti neki paket pomoći od države za vrijeme koje nisu “radili”. Inače, gradonačelnik je zbog tog poziva postao predmetom sprdnje na društvenim mrežama.

Komentari

Komentari