Srijeda, 27 svibnja, 2020

(VIDEO) GENERAL SPRIJEČIO INCIDENT: Ekstremna feministkinja pokušala izazvati incident

Građanska inicijativa “Hrvatska protiv Istanbulske konvencije” organizirala je u Zagrebu prosvjed protiv ratifikacije Istanbulske konvencije, a pojavila se i mala skupina protuprosvjednika koji su pokušali omesti legalno prijavljen prosvjed.

Između prosvjednika i aktivistica koje su organizirale kontraprosvjed došlo je do manjeg incidenta i to zbog transparenta na kojemu piše “Za rodnu ravnopravnost”. Transparent je pokušalo razviti nekoliko žena, piše N1.

Nakon što su aktivistice protuprosvjeda pokušale raširiti transparent s natpisom “Za rodnu ravnopravnost”, pred jednu od njih je stao umirovljeni časnik Željko Sačić. Počeo je pozivati redare da uklone transparent jer njihov prosvjed nije prijavljen.
Aktivistica je upitala zašto i oni ne mogu raširiti transparent na što joj je jedan od prosvjednika: “Niste prijavili prosvjed, došle ste ilegalno! Sram Vas bilo!”

Intervenirali su redari, Sačić se ponovno kazao im  oni svoje okupljanje nisu prijavili i da ne mogu biti tu s “neprimjerenim sadržajem”.

Bojana Genov iz Ženske mreže kazala je kako im nije bilo dopušteno razviti svoj transparent, a nije ništa rekla o tome jesu li prijavili prosvjed ili ne.

Komentari

Komentari