Ponedjeljak, 20 siječnja, 2020

(VIDEO) Furio Radin omalovažava hrvatske ustavnopravne stručnjake: ‘Oni nisu u Ustavnom sudu, a Podolnjak nije završio pravo’

U Otvorenom Hrvatske televizije u srijedu gostovali su Zvonimir Troskot iz Inicijative Narod odlučuje, Kristina Pavlović iz inicijative za promjenu izbornog sustava, Krešo Beljak, saborski zastupnik HSS-a i Furio Radin, predstavnik talijanske nacionalne manjine u hrvatskom saboru te gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.

Zastupnik Furio Radin napao je inicijativu Narod odlučuje optužujući je za uskraćivanje prava nacionalnim manjinama, a u svom govoru se s omalovažavanjem osvrnuo na tvrdnje ustavnopravnih stručnjaka Matu PalićaBranka Smerdela i Roberta Podolnjaka.

“Ne postoji niti jedna ustavna mogućnost da zastupnici imaju različite kompetencije i različite ingerencije”- kazao je Radin. Na voditeljevo pitanje kako to da su onda ustavnopravni stručnjaci Smerdel, Palić i Podolnjak utvrdili da su pitanja u skladu sa Ustavom, Radin je rekao:

“Pričekajmo da svoj sud da Ustavni sud. Ta tri suca nisu članovi Ustavnog suda”.

“Smerdel je pisao Ustav” – odgovorio je voditelj.

“A dobro. A Podolnjak nije ni završio pravo, a pozivaju se na njega!” – ustvrdio je Radin za dr. sc. Roberta Podolnjaka, izvanrednog profesora na Pravnom fakultetu u Zagrebu s katedre za Ustavno pravo te redovitog člana Akademije pravnih znanosti Hrvatske, Hrvatske udruge za ustavno pravo, Međunarodnog udruženja za ustavno pravo (IACL) i Hrvatskog politološkog društva.

“Smerdel, isto kao i g. Palić, vidjeli smo u Saboru, jedan dan dolazi s jednom idejom, drugi dan s drugom. A sad s trećom idejom, jer je sad ta ideja popularna. Želi se omalovažavati nacionalne manjine.”, tvrdio je Radin u emisiji.

 Izvor: HRT
Komentari

Komentari
X Pratite nas na Viberu!