Utorak, 11 kolovoza, 2020

(VIDEO, FOTO) Rusi smaknuli šefa Islamske države Al-Baghdadija

Al-Baghdadi ubijen je nakon što su Rusi dobili informaciju o održavanju sastanka visokih dužnosnika ISIL-a na kojem su razmatrali kako i na koji način napustiti Raku, za koju je samo pitanje dana kada će pasti u ruke arapsko-ruske koalicije.
Rusko ministarstvo obrane objavilo je da su čelnici terorističkog ISIL-a na tajnom sastanku planirali probijanje koridora za bijeg iz opkoljene Rake. Takozvanim južnim koridorom teroristički borci trebali su se izvući iz glavnog grada takozvane Islamske države.

Ruski obavještajci dobili su informaciju da će na sastanku biti i Al-Baghdadi i čekali su s napadom dok se on nije pojavio. Kada su dobili potvrdu, poslani su bombarderi Suhoj 34 i Suhoj 35 koji su izvršili napad, a o cijeloj akciji bili su obaviješteni i zapovjednici koalicije predvođene SAD-om.

Sirijski su vojni izvori za vecernji list potvrdili da je uz Al-Baghdadija ubijeno  i 30-ak zapovjednika te 300 boraca. Među poginulima je i emir Rake, Abu al-Haj al-Masri i vođa specijalne jedinice ISIL-a Ibrahim Anayef al-Haj.
Iako za sada teroristička organizacija Islamska država ne potvrđuje niti demantira vijest o ubojstvu svoga vođe Abu Bakr al-Baghdadija, na njezinim stranicama objavljene su slike razaranja tog objekta uz komentar da su od siline bombardiranja tog objekta, koji je potpuno razoren, mislili da je potres.

VIDEO

Komentari

Komentari