Ponedjeljak, 25 svibnja, 2020

ISPRAVAK VIJESTI: Duspara – ZDS Pozdrav koji smeta jedino agresorima, izdajnicima i okupatorima?!

Objavljujemo ispravak mješovite vijesti ”(VIDEO) ELVIS DUSPARA: ZDS – Pozdrav koji smeta jedino agresorima, izdajnicima i okupatorima?!. Ispravak kojega objavljuje faktograf.hr u cijelosti prenosimo.


videu koji se dijeli pod statusom „ZA DOM SPREMNI: Pozdrav koji smeta jedino agresorima, izdajnicima i okupatorima“, publicist i aktivist Elvis Duspara ponavlja teze kako je riječ o starom hrvatskom pozdravu koji je „čist kao suza“, ali Duspara ide i korak dalje te tumači kako je pozdrav zabranjen – jer tako „okupatori“ narodu postupno žele nametnuti porez na nekretnine.

Uz poneku točnu konstataciju kao što je ona da je hrvatski novac kuna bio korišten i u vrijeme tzv. NDH, a danas nije zabranjen,  Duspara ponavlja i teze kako se pozdrav „Za dom spremni“ koristio još u vrijeme bana Josipa Jelačića.

„Ban Josip Jelačić je hrabrio svoje vojnike tako da bi izašao pred seljake i narod i rekao bi ‘za dom’, a narod bi odgovarao ‘spremni umrijeti’, kaže Duspara te nastavlja kako je on korišten i od strane Nikole Šubića Zrinskog.


Priznajem.hr ograđuje se od videa objavljenog na youtubu i facebooku kojega smo prenijeli u izvornom obliku. Zahvaljujemo se portalu Faktograf.hr koji je u ime facebooka utvrdio da se radi o mješovito vijesti.
Ovom prilikom priznajemo pogrešku te se ispričavamo svim našim čitateljima. Obvezujemo se poduzeti potrebne korake da se tako što više ne ponovi te se potruditi bolje provjeravati činjenice u člancima koje prenosimo te ćemo izbjegavati nepouzdane izvore informacija.
Komentari

Komentari