Nedjelja, 12 srpnja, 2020

VIDEO Drama u Petruševcu: Policija iznosi građane koji ne daju da se usele Romi

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je unatoč protivljenju stanovnika Petruševca odlučio ondje useliti 29 socijalno ugroženih romskih obitelji, u zgradu koja, govore stanovnici toga naselja, nije primjerena za život. Oni su odlučiti spriječiti useljavanje, nevezano uz to, kako kažu, što su u pitanju Romi.

Romi su danas trebali doći potpisati ugovore za useljenje.

No, u Novom Petruševcu građani su okružili zgradu u koju Bandić namjerava useliti romske obitelji, i ne puštaju nikoga u stanove. Na terenu je policija. Građani tvrde da još uvijek nije riješen prijenos vlasništva i da stanovi nisu u vlasništvu grada, već u vlasništvu privatnih osoba, javlja naša reporterka Ivana Kopčić.

Policija je prosvjednike počela privoditi, neke i iznoseći, a Hitna pomoć morala je nekoliko puta intervenirati.

Građani kažu da zgrada nije dostojna za život te da njihov otpor nema veze s tim što se u nju trebaju useliti romske obitelji. Kažu da zgrada ne zadovoljava ni sigurnosne standarde.

Podsjetimo, početkom lipnja zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića u utorak su, uoči početka sjednice Gradske skupštine, dočekali prosvjednici s Petruševca koji su, s transparentima i zvižducima, tražili da se na Petruševcu napravi Tehnološki park, umjesto da se, kako je to najavio Bandić, tamo presele socijalno ugrožene romske obitelji, prenosi N1

Na poruke Petruševčana da su mu bili dobri dok su mu davali glasove, a sada ne može učiniti ništa za njih, Bandić je odgovorio kako “od politike otvorenog i sigurnog grada, multietničnog, multikulturalnog i multikonfesionalnog” neće odustati “pod cijenu bilo kakvog glasa”.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Davor Dijanović: Pupovac brani člana terorističke vlade tzv. RSK i relativizatora zločina na Ovčari
>>> Pater Ike Mandurić: GDJE SU NESTALI MUŽEVI?
>>> Tko su Srpkinje s Interpolove crvene tjeralice: Jedna optužena za ratni zločin nad Bošnjacima, druga za sudjelovanje u pokušaju likvidacije
>>> Vladimira Palfi i Ivan Vilibor Siničić napuštaju saborske klupe, stižu njihove zamjene
Komentari

Komentari