(VIDEO) Dr. sc. Hasanbegoviću zabranili polaganje vijenaca za bleiburške žrtve na Mirogoju: ‘Slučaj bez presedana’

Podijeli

Saborskom zastupniku i povjesničaru dr. sc. Zlatku Hasanbegoviću zabranjeno je bilo u subotu polaganje vijenaca za bleiburške žrtve na Mirogoju u okviru službenog protokola.

Prema riječima saborskog zastupnika dr. sc Zlatka Hasanbegovića, danas mu je na Mirogoju zabranjeno polaganje vijenca za bleiburške žrtve, u sklopu protokola koji je organiziran pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora.

“Ovdje imamo još jednu travestiju Plenkovićeve vladavine i slučaj bez presedana,“ izjavio je dr. Hasanbegović za Bujicu i napomenuo: “Sabor je pokrovitelj ove komemoracije, a saborski protokol je saborskom zastupniku zabranio sudjelovanje u službenom dijelu!“

Dr. Hasanbegović kaže da Andrej Plenković stoji iza skandala, dok je kao glavnog izvršitelja imenovao notornog Vladimira Šeksa. Neizravno je prozvan i Gordan Jandroković jer bez režije saborskog protokola, skandal se sigurno ne bi dogodio…

Dr. Zlatko Hasanbegović bio je vrlo cijenjeni zamjenik predsjednika Počasnog bleiburškog voda, koji je u međuvremenu stavljen pod Šeksovu kontrolu pa ga je bivši ministar kulture napustio.

Skandal na Mirogoju potvrđuje još jednu informaciju, koju je prije tri dana objavila Bujica; u srijedu je iznenada otkazan i međunarodni znanstveni simpozij o Bleiburgu, koji se pod nazivom ‘Ubojstva u znaku crvene zvijezde’ trebao održati u Zagrebu, uz sudjelovanje video vezom brojnih povjesničara iz nekoliko europskih zemalja. Simpozij je trebala prenositi i HRT, no, iz PBV-a su obavijestili javnost kako je skup otkazan, navodno, zbog korone. Redakcija Bujice dobila je informacije da je riječ samo o izgovoru. Pravi razlog za otkazivanje simpozija, prema njihovim izvorima, je nezadovoljstvo koje je nekim ljudima iz PBV-a neslužbeno iskazao Gordan Jandroković, kada je čuo da će jedan od glavnih govornika o Bleiburgu biti povjesničar Hasanbegović.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Košić: Komunizam se rodio u laži, od laži je živio i umro
>>> (VIDEO) NEĆETE VJEROVATI: Prosvjednik u Sarajevu pred policijom prijeti odmazdom Kardinalu Puljiću, mirno odšetao
>>> Gotovinin odvjetnik raskrinkao protivnike Bleiburga: Sad je napokon sve jasno
>>> NIŠTA ČUDNO ZA PLENKOVIĆA: Pogledajte koga je stavio za novog ministra obrane
>>> STRAŠNA OBITELJSKA TRAGEDIJE: Sin zaklao vlastitog oca na dvorištu; ‘Čuli smo vrisak žene i zapomaganje’
Komentari

Najnovije