Ponedjeljak, 3 kolovoza, 2020

(VIDEO) Dr. sc. Hasanbegović: ‘Moderna hrvatska država negacija je Jugoslavije i komunizma’

Komunisti su izvansudski ubijali sve svoje stvarne, izmišljene ili potencijalne neprijatelje i treba jasno ponavljati da je moderna hrvatska država nastala nasuprot jugoslavenskoj državi, a moderni demokratski poredak nasuprot komunističkoj ideologiji, čija zločinačka narav ne može biti poništena bilo kakvim, takozvanim antifašističkim krilaticama“, istaknuo je povjesničar i bivši ministar kulture dr. sc. Zlatko Hasanbegović u petak.

Na Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritativnih režima u cintoru župne crkve u Gračanima pokopani su posmrtni ostatci 294 žrtve ekshumirane na području Gračana koje su ubijene tijekom Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja pod komunističkim režimom.

Na obilježavanju je bio i saborski zastupnik dr. sc. Zlatko Hasanbegović koji je istaknuo da je “moderna hrvatska država je negacija Jugoslavije i komunizma”.

Novinari su pitali Hasanbegovića kako komentira činjenicu da pozdrav ‘Za dom spremni’ tolerira u demokratskom poretku.

“Mi živimo u slobodnoj državi, u temeljima demokratskoga poretka činjenica je da ne smije biti nikakvih zabrana. Dakle, pojam ‘Za dom spremni’ u novijoj, najnovijoj hrvatskoj povijesti mi poznajemo kao sastavni dio grba i obilježja postrojbi HOS-a koji je bio sastavni dio pobjedničke hrvatske vojske. Pobjeda u Domovinskom ratu je jedina istinska Hrvatska pobjeda u 20. stoljeću”, podsjetio je dr. sc. Hasanbegović.

Upitan što misli o komentarima predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i srbijanskog premijera Aleksandra Vučića o velikosrpskom teroru, dr. sc. Hasanbegović je poručio:

“Na ovaj dan i na ovom mjestu prisjećamo se žrtva jugoslavenskoga, komunističkog terora”, nakon čega su neki novinari ustvrdili da su kamere upravo zabilježile nacistička obilježja.

Što je dr. sc. Zlatko Hasanbegović sve rekao medijima pogledajte u videu:

Izvor: narod.hr


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI
>>> NEĆETE VJEROVATI TKO DOLAZI PJEVATI U HRVATSKU: Poslušajte kako prijeti Tuđmanu u pjesmi
>>> ZAŠTO NE PIŠETE ŠTO SU MENI UČINIILI U KAFIĆU? Došao je ovim kombijem i slučajno uletio na ‘četnički dernek’. Evo kako je prošao…
>>> Turisti vikali na ženu jer je na majici imala šahovnicu s prvim bijelim poljem, pa se čudili što je zaposlenik HAC-a stao u njenu zaštitu
>>> Kuščević tvrdi: To na slici nije Pavelić, već moj djed ili pradjed
Komentari

Komentari