Petak, 4 prosinca, 2020

(VIDEO) Dr. sc. Hasanbegović: ‘Glas za Plenkovićev HDZ je glas za veliku koaliciju i Milorada Pupovca’

“Glas za Plenkovićev HDZ je glas za veliku koaliciju i Milorada Pupovca! Nakon sljedećih parlamentarnih izbora, moguća su samo dva scenarija. Ili ćemo imati protulustracijsku sistemsku koaliciju ili ćemo konačno imati hrvatsku nacionalnu Vladu, koja će biti jamac obnove nacionalne samosvjesti i dalekosežnih korjenitih promjena koje su nažalost izostale od 1990. do danas”, istaknuo je dr. sc. Zlatko Hasanbegović, saborski zastupnik i čelnik Bloka za Hrvatsku gostujući u Bujici na Z1 televiziji.

O oživljavanju propale komunističke baštine

Bivši ministar kulture posebno je prokomentirao projekt ‘Rijeka – europska prijestolnica kulture’, kao “poligon za oživljavanje propale komunističke baštine”: – Cijeli taj projekt je pretvoren u neku vrstu jugoslavenske konklave. Grad Rijeka se putem takvog djelovanja pretvara u neojugoslavenski Pijemont, budući da su u taj hranidbeni lanac uključeni i umjetnici iz Srbije, probrani po istom ideološkom ključu.

“Rijeka je jedan od rijetkih gradova nakon pada berlinskoga zida, u kojoj nije došlo do nominalne promijene vlasti, budući da je politička stranka Vojka Obrsnela i stvarni i formalno-pravni i duhovni i mentalni sljednik vlasti uspostavljene 1945. godine,” rekao je Hasanbegović i dodao: ”Sve ovo što se odvija vezanu uz tu manifestaciju, dokaz je kako je riječ o jednoj sredini autentičnoga baštinjenja propaloga komunizma. Riječ je o zlouporabi kulturnoga projekta kojega u pretežitom dijelu financiraju Republika Hrvatska i građani Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije. Ona se pod krinkom umjetničkoga stvaralaštva, zlorabi za parapolitičke platforme.”

O ‘Yugo Yogi’ u Rijeci

U emisiji se govorilo o notornom Nemanji Cvijanoviću, a emitiran je i prilog ‘Yugo Yoga’, koju će, pored komunističke crvene zvijezde na riječkom neboderu i ostalih ideoloških egzibicija, hrvatski porezni obveznici platiti milijune kuna.

Na pitanje tko plaća taj “riječki cirkus”, dr. Hasanbegović je odgovorio: – To plaća cijeli hrvatski narod! Obersnel je javno iskazao sreću i zadovoljstvo što ima izvrsnu suradnju s Ninom Obuljen, koja je prihvatila ulogu bankomata za transferiranje novca i to mimo zakona. Ne znam točno koliko sve to košta, ali sigurno nitko od sudionika tamo ne volontira. Cijenu ćemo vidjeti na kraju, kada se podvuku svi računi… Hrvatska država sudjeluje u potpori s deset milijuna eura, Grad Rijeka koja je pred bankrotom – s deset milijuna eura, plus kredit koji je ionako prezadužen grad podigao za obnovu Titove olupine pod imenom ‘Galeb’, plus više od tri milijuna eura koje daje Primorsko-goranska županija itd…

“Hrvati moraju znati da je nakon ulaska u Europsku uniju, nakon što je veliki broj nadležnosti prenesen na briselskog moloha, kultura jedno od rijetkih područja ostatka ostataka našeg političkog suvereniteta,” upozorava bivši ministar kulture: ”Želi se zabraniti hrvatska kulturna politika i to ispod dosega Socijalističke Republike Hrvatske!

O Hrvoju Hribaru koji se nakon svih korupcijskih afera u HAVC-u vraća na scenu

Dr. Zlatko Hasanbegović se u Bujici osvrnuo i na hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije. Komentirao je spot Hrvoja Hribara za koji je, bez natječaja, dobio milijun i po’ kuna: – Nakon svih korupcijskih afera u HAVC-u i nakon izjave u srpskim medijima da je Hrvatska “obolela od gripa fašizma”, Hribar se na scenu vratio kao odabranik Andreja Plenkovića i Nine Obuljen.

Hribar je nakon nalaza državne revizije morao biti smijenjen, no kao neka vrsta miljenika Nine Obuljen i Andreja Plenkovića, on je sada dobio tu čast da mu se bez natječaja plati milijun i pol kuna,” optužuje Hasanbegović: ”Ministrica Obuljen blisko je povezana i u interesnim tijelima s Hrvojem Hribarom…”

O hrvatskom predsjedanju EU-om

“Što se tiče predsjedanja EU, treba stvar demistificirati. Ne radi se o nikakvom postignuću hrvatske diplomacije i vanjske politike, već o tehničkom rotirajućem predsjedanju, koje niti jedna država čalnica Europske unije nije mogla izbjeći. Plenković je imao sreću u nesreći. Nesreća u njegovoj vizuri zove se Brexit, a sreća je da je zbog tog Brexita Hrvatska dobila rotirajuće predsjedanje šest mjeseci ranije. Imamo ga u ključnoj predizbornoj godini i Plenković je uvjeren da će Hrvatski narod biti fasciniran tim tehničkim rotirajućim predsjedanjem, no, hoće li i koliko to honorirati na parlamentarnim izborima, to ćemo tek vidjeti. Ja nisam siguran u to!

Hrvatsko predsjedanje Unijom, usporedio je s nekadašnjim rotiranjem u predsjedništvu SFRJ: – To je relikt kompleksaškog nasljeđa jugoslavenske države i ako već govorimo o postignuću, to je kao da kažete da je Hrvat u jednom trenutku bio predsjednik Predsjedništva SFRJ! Naravno da je bio, bio je čak i jedan Albanac, zato što nitko nije mogao izbjeći tu rotaciju.

U Bujici je bilo riječi i o imenovanju Gordana Markotića, autora ‘Lex Perković’, načelnikom sektora Tajništva predsjedanja RH Vijećem EU: – To je tek jedan od dokaza da riječ lustracija ne smije biti prognana iz hrvatskog javnog i političkog života. Apsurdno je da 2020. godine, kada ljudi koji su se rodili devedesete imaju 30 godina, u Ustavnome sudu, Vrhovnome sudu i u diplomaciji, u odgovornim državnim službama, još uvijek sjede oni koji su bili povezani s obavještajnim i paraobavještajnim nasljeđem jugoslavenske-komunističe države.

O Beljaku i Staziću

“Beljak nije vrijedan komentara, ali reći ću sljedeće – on je jedan vrlo vješt trgovac i manipulator, koji izvorno nema nikakva ideološka uvjerenja. Beljak je trgovački lucidni proniknuo da je na tržištu hrvatskih političkih stranaka stanoviti prazan prostor u onome što se naziva tzv. ljevicom i to je posljedica ovog njegovog poslijeponoćnoga lupetanja, koje kao što vidimo, ne prestaje. Nakon bizarnoga tweeta o opravdanosti likvidacija hrvatski emigranata, došao je tweet o tome da je Oluja “zločin”, ako je na Bleiburgu počinjen zločin, a jučer je izjavio na nekakvom stranačkom skupu HSS-a, da je šator u Savskoj bilo “okupljalište pijanaca” i da je on imao vlast da bi to razriješio u 24 sata… Slučaj Beljak trebamo gledati i u kontekstu stvaranja lijeve koalicije, koja je prirodni partner Andreju Plenkoviću!”

Upozorio je i da su Beljak i Plenković, zajedno s Vučićem dio iste europske pučke obitelji, a šefa HSS-a nazvao je “zakonitim nasljednikom Nenada Stazića”.

Dr. Zlatko Hasanbegović složio se u Bujici s Ninom Raspudićem da je Plenković ljevica: – Plekovićev HDZ je nema nikakve sumnje, ljevica u klasičnom smislu te riječi, bez obzira što su ti pojmovi prevladani. U tom smislu, sve što je desno od Andreja Plenkovića je jedna zlatna sredina, središnja linija nacionalne politike.

O posljedicama nedavnih predsjedničkih izbora

“Predsjednički izbori pokrenuli su dalekosežne generacijske promjene i doveli do tektonskih poremećaja u raspoloženju biračkoga tijela. U ovom trenutku imao pola milijuna bespovratno emancipiranih hrvatskih birača, nacionalno svjesnih koji znaju da HDZ i Hrvatska država nisu nikada bili, a posebno danas nisu istoznačnice. Glas za Plenkovićev HDZ je glas za veliku koaliciju i Milorada Pupovca! Nakon slijedećih parlamentarnih izbora, moguća su samo dva scenarija. Ili ćemo imati protulustracijsku sistemsku koaliciju ili ćemo konačno imati hrvatsku nacionalnu Vladu, koja će biti jamac obnove nacionalne samosvjesti i dalekosežnih korjenitih promjena koje su nažalost izostale od 1990. do danas”, zaključio je dr. sc. Hasanbegović.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Norveški kapetan nekorektnom izjavom okomio se na mladog hrvatskog igrača
>>> LEGENDARNI KAPETAN: ‘Vidio sam Duvnjaka kako se moli prije drugih produžetaka’
>>> Hrvat iz Irske objavio što će napraviti ako pobjedimo u finalu
>>> EHF DONIO ODLUKU: Evo tko će nam suditi i kada igramo za zlato!
>>> OPREZ: Dala kćer u autoškolu, uslijedio šok – Ovo bi se lako moglo dogoditi i vama!
Komentari

Komentari