Srijeda, 15 srpnja, 2020

(VIDEO) Dačić u Vijeću sigurnosti izvrijeđao šeficu delegacije Kosova: ‘Ajde bre… Glupi ste koliko ste teški’

Nakon sjednice Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda u New Yorku došlo je do verbalnog okršaja šefice delegacije Kosova u UN-u Vlore Citaku i srpskog ministra vanjskih poslova Ivice Dačića, prenosi T-portal.

Citaku je u svom izlaganju opisala proces stjecanja neovisnosti Kosova od Srbije kao ‘dekolonizaciju’. Ovo je izazvalo bijes srpskog šefa diplomacije te je nakon sjednice prišao Citaku i obratio joj se riječima: ‘Ti s kojima sjediš su vaši kolonizatori!…Ajde bre… Glupi ste koliko ste teški.’

Dačić je u kasnijoj izjavi za RTS prisnažio svoj napad: ‘Koliko nekoga nije sram da u Vijeću sigurnosti, pred velikim kolonijalnim silama koje su imale svoje kolonije širom svijeta, i pred afričkim, južnoameričkim i azijskim zemljama koje su se oslobađale od kolonijalizma, koristi takav jedan izraz, a da Vas nije sramota, to je čisti bezobrazluk. Dekolonizacija, to je najveća glupost’, rekao je.

Video incidenta objavio je Behgjet Pacolli, ministar vanjskih poslova Kosova, prokomentiravši kako je Dačić ‘dobar u teatralnosti, no loš u diplomatskom ponašanju

‘Da, 20 godina uživamo u slobodi od srpske kolonijalne vlasti koja je provodila aparthejd. To je gotovo, Kosovo je neovisno i točka’, napisao je Pacolli na Twitteru.

Nakon propasti summita u Berlinu, pod pokroviteljstvom njemačke kancelarke Angele Merkel i francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, te intervencije kosovske policije u pograničnoj zoni u međunarodnoj zajednici tinjala je nada da će nova runda pregovora u Parizu, najavljena za kraj lipnja, vratiti pregovore Srbije i Kosova u normalu.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> THOMPSON UZVRATIO PUPOVCU: “Tvoju stranku osnovao je osuđeni ratni zločinac!”
>>> DETALJI NESREĆE KOD SLAVONSKOG BRODA: 44-godišnjak poginuo, tri osobe ozlijeđene
>>> Pauk o zabrani Torcida kupa na Braču: Ovakve zabrane javnog djelovanja se ne bi posramio ni Staljinov SSSR
>>> DRAMATIČNA NAJAVA: Privatna ruska vojska Wagner upada na Kosovo! Putin odobrio ‘akciju oslobađanja’?
Komentari

Komentari