Ponedjeljak, 19 listopada, 2020

(VIDEO) CRVENI ALARM: SILOVITO NEVRIJEME ZAHVATILO SJEVERNI JADRAN, u ostatku Hrvatske moguće poplave

Meteorolozi su najavili veliku promjenu vremena zbog koje su izdana brojna upozorenja, uključujući i crveni meteoalarm.

Državni hidrometeorološki zavod izdao je za danas 24. srpnja 2020. za Zagreb i okolicu te za karlovačko područje crveno upozorenje zbog grmljavinskog nevremena.

Očekuju se pljuskovi s grmljavinom, lokalno izraženiji, a moguće su i bujične poplave, uz količinu oborine veću od 50 mm. Moguće je poplavljivanje imovine i prometne mreže. Također je moguć prekid opskrbe energijom, prekid komunikacijske mreže kao i opskrbe vodom. Predviđaju se opasni uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima.

Za područje Slavonije, Istre, Kvarnera i Like izdano je narančasto upozorenje. Očekuju se pljuskovi s grmljavinom, lokalno izraženiji, uz mogućnost za bujične poplave. Moguća su jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu te se zaštitite od munja. Također su moguća oštećenja na imovini i na drveću, te su mogući prekidi u aktivnostima na otvorenom i u prometu.

Silovito nevrijeme zahvatilo sjeverni Jadran

Silovito nevrijeme je u poslijepodnevnim satima zahvatilo sjeverni Jadran, javlja Dalmacija Danas. Prema podacima mreže Pljusak.com, u dijelovima Istre već je ponegdje palo preko 30 litara kiše po kvadratnom metru, većinom na zapadnoj obali.

Prilikom dolaska olujnog sustava nad Kvarner, bilo je olujnih udara vjetra. Crometeo je objavio kako je to nedavno izgledalo na otoku Krku:

Komentari

Komentari