Ponedjeljak, 10 kolovoza, 2020

VELIKOSRPSKE PORUKE PATRIJARHA IRINEJA: Srpska i Srbija su jedna republika i tako ostaje

Njegova svetost patrijarh srpski Irinej čestitao je danas predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku na hrabrosti da kaže ono što svi žele, a to je da je Republika Srpska sa Srbijom neodvojivi dio srpskog naroda i da su svi dužni to jedinstvo podržati i održati.

Patrijarh Irinej je, nakon prijama koji je u Patrijaršiji organizirao za Dodika i predsjednicu Srpske Željku Cvijanović, kazao je da je sastanak protekao u punom prijateljstvu, poručivši da su “narod iz Srbije i iz Republike Srpske jedan narod”, kao i da je “to bila jedna republika i tako ostaje”.

“Pozdravljam gospodina predsjednika i čestitam mu na hrabrosti da kaže ono što svi mi želimo – da je Republika Srpska sa Srbijom neodvojivi dio srpskog naroda i da smo svi pozvani i dužni da to jedinstvo podržimo i održimo”, rekao je patrijarh Irinej u izjavi za Srnu i Radio-televiziju Republike Srpske.

Patrijarh Irinej pozdravio je božićnim pozdravom “Mir Božji, Hristos se rodi!” narod Srbije i Repubilke Srpske, kao i Srbe u rasejanju, poželjevši im sretne i blagoslovljene božićne praznike, sa željom da svima bude mnogo bolje u ovoj nego u minulim godinama.

“Čestitam praznik Republici Srpskoj i narodu našem sa željom da se u nas useli mir, sloga i ljubav, da imamo slogu, prije svega s našim narodom, ali i sa svima ljudima dobre volje. Samo na takav način možemo svoje vrijeme učiniti vremenom napretka, moralnog, duhovnog i ekonomskog, i da ostanemo u toj našoj zajednici, što nije nikakva novina, nego da nastavimo ono što smo naslijedili od naše povjesti i kulture”, rekao je patrijarh Irinej./HMS/

Komentari

Komentari