Subota, 4 travnja, 2020

VELIKI PREOKRET: Objavljena anketa, evo za koga će glasati Škorini glasači

Zoran Milanović, da se danas održavaju predsjednički izbori, osvojio bi 48,4 posto birača, a Kolinda Grabar-Kitarović njih 41,1 posto. Neodlučnih je 10,4 posto, pokazuje ekskluzivno istraživanje Dnevnika Nove TV.

Zoran Milanović mogao bi računati, ako ih uvjeri da izađu na birališta, na 100 posto glasova Darija Juričana, Dejana Kovača, zatim 86 posto glasova Dalije Orešković, 80 posto glasača Katarine Peović, ali i 69 posto birača Mislava Kolakušića te 63 posto birača Ivana Pernara.

Škorini glasovi uglavnom će ići predsjedniciće
Škorini glasovi uglavnom će ići predsjedniciće / Izvor: Dnevnik.hr

Kolinda Grabar-Kitarović pak može računati na 64 posto birača Miroslava Škore, a Zoran Milanović na 28 posto.

Da je drugi krug i nova igra, pokazuje i ovo istraživanje. Zoran Milanović dobiva tako 51 posto glasova mladih do 29 godina, ali i 60 posto birača od 30 do 44 godine. Može računati na 56 posto birača s VSS-om i 52 posto birača u gradovima. U prednosti je u Zagrebu s 54 posto, Sjevernoj Hrvatskoj s 53 posto te u Primorju i Istri sa 60 posto.

Regije koje podržavaju Kolindu Grabar Kitarović
Regije koje podržavaju Kolindu Grabar Kitarović / Izvor: Dnevnik.hr

Kolinda Grabar-Kitarović pak može računati na većinu birača od 45 do 59 godina, njih 52 posto. Oni s osnovnom školom bi većinski, odnosno njih 46 posto, glas dali Kolindi Grabar-Kitarović, a većinsku potporu ima među biračima na selu 52 posto. Kolinda Grabar- Kitarović pobjeđuje u Slavoniji s 52 posto, Banovini i Kordunu s 63 posto te Dalmaciji s 44 posto.

Svi koji su glasovali za Juričana i Kovača, daju glas Milanoviću
Svi koji su glasovali za Juričana i Kovača, daju glas Milanoviću / Izvor: Dnevnik.hr

Većina građana odlučila je glas dati prije izbora njih 53 posto. No 21 posto odlučilo se za koga glasovati tek nakon objave svih kandidatura. U završnici kampanje komu će dati glas odlučilo je 16 posto građana, a na sam dan izbora njih 9 posto. Ne zna njih 1 posto.

Tko podržava Zorana Milanovića
Tko podržava Zorana Milanovića / Izvor: Dnevnik.hr

Istraživanje je provela agencija IPSOS na 1027 građana Republike Hrvatske metodom telefonskog anketiranja. Istraživanje je provedeno 23. prosinca 2019. godine. Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/- 3,1%, a za rejtinge stranaka +/-3,7%.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Ruža Tomašić: “Neću dati glas Kolindi, a Škoro je dokazao da postoji život i mimo HDZ-a i SDP-a”
>>> VIDEO Pogledajte Vučića i Šešelja kako guraju auto 1996.
>>> Nino Raspudić: Kolindi za pobjedu treba manje joge a više krunice, a Škorini birači se trebaju okrenuti parlamentarnim izborima
>>> Kršćanima iz Gaze Izrael ovog Božića izdao manje propusnica za posjete Betlehemu i Jeruzalemu, “sigurnosni razlozi”
>>> Sjajne vijesti za Hrvatsku! Šesti smo na svijetu, Srbija i BiH daleko iza
Komentari

Komentari