FaH

Važna obavijest za vozače: Od ove srijede nova pravila u prometu

Podijeli

Vozači mopeda i motocikala dužni su tijekom cijele godine danju imati upaljena kratka svjetla na vozilu.

Temeljem odredbe članka 102. Zakona o sigurnosti prometa na cestama („NN“ 70/19), obavezno korištenje dnevnih ili kratkih svjetala danju, započelo je 01. studenog 2019. godine, a završava 31. ožujka 2020. godine, javlja Ministarstvo unutarnjih poslova.

Ipak, podsjećaju da se svjetla moraju koristiti noću te u slučaju smanjene vidljivosti (magla, kiša, snijeg i sl.). Također napominju da je bez obzira na zakonske obaveze vozilo s upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima danju bolje vidljivo pa je i prometovanje sigurnije.

Stoga apeliraju na vozače da unatoč prestanku obaveze korištenja dnevnih ili kratkih svjetala danju, od 1. travnja tijekom vožnje na vozilu u slučaju smanjene vidljivosti imaju upaljena svjetla, kako bi bili što uočljiviji drugim sudionicima u prometu te i na taj način doprinijeli vlastitoj sigurnosti te sigurnosti drugih sudionika u cestovnom prometu, prenosi N1

Vozači mopeda i motocikala dužni su tijekom cijele godine danju imati upaljena kratka svjetla na vozilu. U slučaju nepoštivanja navedenih zakonskih odredbi, vozač će se kazniti novčanom kaznom od 300,00 kuna.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

>>> OPA: Što je Pupovac rekao sarajevskom mediju o Milanoviću?
>>> ZNANSTVENICI SU POLUDILI: Nije šala, žele blokirati Sunce
>>> Mamić objavio SMS poruke: ‘Imaš vremena za sex s nogu?’ ‘Stižem za 10 min…’
>>> PA NISU NORMALNI: Morat ćete primiti i treću dozu cjepiva protiv korone?
>>> Šefica njemačke zaklade u BiH vrbuje Zelene protiv Hrvata
Komentari

Najnovije