Subota, 11 srpnja, 2020

Važna obavijest svim roditeljima koji s djecom dolaze u Klaićevu bolnicu

Klinika za dječje bolesti pozvala je u petak roditelje da ne ulaze u bolnicu s djecom s respiratornim simptomima i za koju sumnjanju da su bila u kontaktu s koronavirusom, već da pozvone na zapadnom ulazu, a po njih će doći djelatnik bolnice i odvesti ih u područje izolacije

Ako dijete nema respiratornih simptoma, već je akutno bolesno, s njim treba ići u hitnu službu, stoji u mjerama koje je objavila Dječja bolnica u Klaićevoj.

“Uđite isključivo na ulaz za hitni prijem (zapadni ulaz), nakon ulaska pratite oznake, jer je odvojen prijem za djecu s povišenom temperaturom. Ako ste putovali 14 dana prije planiranog dolaska u bolnicu kontaktirajte vašeg liječnika ili epidemiologa prije no što dijete dovedete u bolnicu”, poručuju iz Klaićeve bolnice.

To su neke od mjera koje je bolnica donijela u skladu s naputkom Kriznog stožera Ministarstva zdravstva radi sprječavanja širenja koronavirusa, kako bi zaštitili male bolesnike i njihove roditelje.

Roditelje se upućuje da prate oznake pri ulasku u bolnicu te da se u prostoru čekaonice zadržavaju u području u koje su ih uputili djelatnici hitne službe.

Klinika ističe da treba redovito prati i dezinficirati ruke sa dezinficijensom koji je u čekaonici, a ako od djelatnika dobiju zaštitne maske trebaju ih nositi cijelo vrijeme boravka u čekaonici.

“Prilikom dolaska u bolnicu preporučamo da uz dijete dođe samo jedna odrasla osoba. Ako dolazite na pregled ili dijagnostički postupak dođite u vrijeme u koje ste naručeni kako bi se izbjeglo okupljanje većeg broja ljudi u čekaonici, a pri ulasku ne koristite zapadni ulaz (hitni prijem)”.

Tijekom hospitalizacije posjete djetetu strogo su ograničene, a ako uz dijete tijekom cijelog dana boravi roditelj nisu dopuštene posjete drugih članova obitelji. Ako je dijete u bolnici posjetiti ga može samo jedna odrasla osoba u točno određeno vrijeme. Hina


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> ‘TI PRLJAVI EUROPLJANI ĆE NAS SVE ZARAZITI: Ministar zdravstva izazvao skandal
>>> APEL GRADA ZAGREBA SVIMA U METROPOLI! ‘Podijelite ove preporuke i čuvajte zdravlje!’
>>> ‘Ako osjetite ove 3 ‘bezazlene’ stvari, možda ste i vi pokupili virus…’
>>> NAPALI JE ZBOG DOMOLJUBNE PJESME: “Dobili smo ženskog Thompsona”
>>> GENERACIJA IDIOTA? “Nema veze što možemo umrijeti, karte su jeftine”
Komentari

Komentari