Četvrtak, 9 srpnja, 2020

VAU! ŠOKIRATI ĆETE SE! Rimac je bila ODBILA državni stan, znate li što smo plaćali ?

Zgrada u kojoj se nalazi stan kojeg je koristila inače je u vlasništvu tvrtke Graditelj svratišta koja je gradila i velebnu crkvu u Kninu

Posrnula HDZ-ovka Josipa Rimac, sad već bivša državna tajnica u Ministarstvu uprave i bivša gradonačelnica Knina, pala je u velikoj USKOK-ovoj akciji te je osumnjičena za trgovinu utjecajem i primanjem mita vezano za gradnju vjetroelektrana kod Knina. Sumnjiči je se i da je radila pritisak na Hrvatske ume kako bi promijenili negativno mišljenje koje je C.E.M.P. dobio oko izgradnje vjetroelektrane Krš-Pađane.

Logično, nakon uhićenja i razrješenja, Josipa Rimac ostala je i bez luksuznog stana na zagrebačkim Mlinovima, kojeg su joj plaćali porezni obveznici.

70 kvadrata u elitnom kvartu

Naime, Rimac kao državna tajnica nije uzela manji državni stan, već je živjela u 70 kvadrata luksuznog aparthotela u elitnom zagrebačkom kvartu Mlinovi. Ministarstvo uprave taj je stan plaćalo 4026 kuna mjesečno, piše 24sata.

“Ugovor o najmu stana Ministarstvo uprave otkazalo je naon razrješenja dužnosti državne tajnice”, potvrdili su u Ministarstvu za 24sata.

Njezin suprug Danijel potvrdio je da je Rimac tu živjela tijekom tjedna, a vikende je provodila u Kninu.

Zgrada u vlasništvu tvrtke koja je radila velebnu crkvu u Kninu

Zgrada u kojoj se nalazi stan kojeg je koristila i kojeg su porezni obveznici plaćali 4026 kuna mjesečno inače je u vlasništvu tvrtke Graditelj svratišta koja je gradila i velebnu crkvu u Kninu, koja je također obilježila njezin mandat. Gradili su i spomenik Hrvatske pobjede u centru Knina.

Novinari 24sata pitali su u Graditelj svratištu kolika je cijena najma apartmana u kakvom je živjela Rimac. Na stranicama tvrtke navodi se kako iznajmljuju tri luksuzna stana u Mlinovima – dva od po 75 kvadrata i treći, penthouse, od 123 kvadrata.

“Ovisi. Ovi manji su 600 eura, 620 eura. A i ovisi jesu li s inventarom ili bez njega. Ovi veći koštaju više”, kazali su iz Graditelj svratišta.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> JE LI MOGUĆE SMIJENITI PREDSJEDNIKA? EVO ŠTO KAŽE USTAV!
>>> A što sad? Na jugu se zbog korone počeo događati očajan fenomen…
>>> ‘Pljunuo na hrvatski grb i dres’, a sada je otkrio kako je odbio igrati za Hrvatsku
>>> PA ZAR JOŠ UVIJEK NIJE KRAJ!? Uveli novu mjeru – Želite preko RH granice? Sad postoji još jedan uvjet…
>>> Jakov Sedlar: Šerbedžija i Pupovac dijele milijune, a Obuljen odbija financirati film o djeci ubijenoj u Domovinskom ratu
Komentari

Komentari