foto: FaH

VATAVUK PODNIO OSTAVKU: Beroš vrši pritisak na inspekciju jer nisu našli ništa što bi ukazivalo na kriminal

Podijeli

dr. Zoran Vatavuk je podnio ostavku na mjesto v.d ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice.

– Nadam se da je ovo jedan od naših zadnjih susreta. Dalje ću se veselit s vama kad budemo pričali o stručnim stvarima’ – rekao je dr. Vatavuk naglasivši da će formalno biti šef bolnice do ponedjeljka.

Razlog ostavke su brojne optužbe Dijane Zadravec za koje, kako on kaže, nema dokaza, a kap koja je prelila čašu bio je njezin sastanak s ministrom Vilijem Berošem.

– Iz razgovora s ministrom shvatio sam da on dvoji oko njezine smjene i sumnja u kompetentnost pravne službe bolnice. Što mi je ostalo drugo nego odstupiti…

O optužbama Dijane Zadravec je rekao: U medijima je stalno ponavljala svoje šablonizirane priče o kriminalu, a dokaza nije bilo nigdje. Ni javnost, a što je još važnije, ni DORH nisu vidjeli niti jedan dokaz. Čak sam ja i osobno tražio o nadležnih tijela da istraže njezine navode i omoguće nama da radimo svoj posao.

Odgovorio je i na njene optužbe:

– Moram odgovoriti na niz izrečenih optužbi. Zadravec nam je rekla da krademo materijale, a ona te materijale nije mogla dobiti slučajno. Na naše pritužbe da nemamo materijale u hitnoj službi, započinje optužbe prema meni.

Otkada je Zadravec postala predstojnica 2016. godine, bila je u sali četiri puta. Da je ikada pitala za te materijale, odgovor bi i dobila. Takav ‘višak’ se nalazi u ormaru pod ključem. Da nismo imali taj višak, ne bismo mogli spasiti sve ljude koje smo operirali, kazao je.

Zašto smo imali nekompetetnu predstojnicu, to morate pitati one koji su ju tamo stavili. Prema nama dostupnim podacima, cijele je godine pročitala 200 nalaza. Pokrenuli smo privatne službe za klevetu. Javnost treba znati da je Zadravec sama tražila dozvolu za rad privatno i da je to i drugima potpisivala. Baca pijesak u oči kako javnost ne bi gledala njena djela, nadodao je.

Novi ravnatelj u Vinogradskoj birat će se već u ponedjeljak. Upravno vijeće KB Sestre milosrdnice sastat će se u ponedjeljak, kada bi trebao biti izabran novi ravnatelj.

Ovim su potvrđeni navodi 24 sata, koji su prenijeli kako je kazao da su mu povrijeđena čast i ravnateljska funkcija, i to zato što je ministar zdravstva Vili Beroš njemu iza leđa dva puta primio Dijanu Zadravec nakon što je smijenjena s mjesta pročelnice te nakon što je dobila opomenu pred otkaz.

Zadravec traži podršku ministra, a na nakon saslušanja u Saboru u ponedjeljak kazala je kako se ne boji za svoju funkciju jer je predala jasnu dokumentaciju koja ukazuje na kriminal u bolnici.

Isto tako se neslužbeno doznaje da je ministar Beroš prozvao članove koji već tjednima provode inspekciju u bolnici jer dosad nisu našli ništa što bi ukazivalo na ozbiljne kriminalne radnje kakve je spomenula Zadravec.

Znači li taj Berošev pritisak na inspekciju da Vlada ipak pokušava zaštititi Dijanu Zadravec, optuženu za mobbing zaposlenika, i označenu kao glavnog krivca što je velik broj liječnika napustio KB Sestara milosrdnica?

Komentari

Najnovije