Subota, 11 srpnja, 2020

VANDALIZAM U USKOPLJU Oštećene dvije zavjetne kapelice i spomenik hrvatskim braniteljima

Uništavanje vjerskih objekata i razbijanje spomenika hrvatskim braniteljima u Bosni i Hercegovini više uopće nije pitanje puke slučajnosti ili tek izoliranih incidenata za koje se ne znaju motivi.

Najnoviji slučaj dogodio se u naseljenom mjestu Ždrimci, u općini Gornji Vakuf – Uskoplje gdje je, za sada, nepoznati počinitelj oštetio dvije zavjetne kapelice i spomenik hrvatskim braniteljima na Vidaku kojem je u tijeku obnova, prenosi Vecernji.ba.

Općinski odbor HDZ-a BiH Uskoplje, predsjednik Općinskog vijeća Gornji Vakuf-Uskoplje Goran Batinić i predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata podružnice Uskoplje Ivica Udovčić oštro su osudili navedene događaje i zatražili od nadležnih tijela što bržu istragu i pronalazak počinitelja.

U razgovoru s mještanima dolazimo do saznanja da sumnjaju na istog počinitelja koji je prije 20-ak dana uništio rad i trud mještana koji su se organizirali u akciju uređenja obale oko Ždrimačkog jezera, inače jednog od bisera ljepote na području općine Gornji Vakuf-Uskoplje, o čemu su izvještavali lokalni mediji./HMS/

Komentari

Komentari