Srijeda, 29 siječnja, 2020

Vakula za vikend najavljuje novo pogoršanje vremena i otkriva dokad možemo uživati u suncu

Kao ni Praznik rada, ni četvrtak neće baš diljem Hrvatske biti suh, ali hoće pretežno sunčan, uz malo svježije jutro od prazničnog te još toplije poslijepodne, pa će u većini krajeva za početak svibnja biti iznadprosječno toplo, piše Zoran Vakula

Poneki je poslijepodnevni pljusak moguć uglavnom u gorju te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije. Zapuhat će ponegdje umjeren jugozapadnjak, na Jadranu u drugom dijelu dana sve češće jugo. U petak će biti vjetrovitije i oblačnije, uz malo višu jutarnju temperaturu nego u četvrtak, te uglavnom malo nižu poslijepodnevnu, kaže za HRT.

Povremena mjestimična kiša moguća je već prijepodne, a osobito će poslijepodne biti pljuskova s grmljavinom. Za vikend još nestabilnije, ponegdje i uz obilniju kišu i grmljavinu, najprije uglavnom na Jadranu i područjima uz njega, zatim i u sjevernijim krajevima.

Temperatura će biti u padu, pa će u nedjelju mnogima u kopnenom području, pa i na sjevernom Jadranu, biti ugodno u toplijoj jakni – najviša poslijepodnevna temperatura zraka na kopnu će biti blizu prosječne najniže jutarnje za početak svibnja.

Osjećaj hladnoće pojačavat će većinom umjeren, gdjekad i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na sjevernom dijelu Jadrana često jaka i olujna bura, pa i s orkanskim udarima. Stoga treba računati na probleme u prometu, a i na snijeg u gorju, osobito višem!

I u ponedjeljak će još biti oborina, a i relativno hladno, uz sjevernjak, na većem dijelu Jadrana jaku buru i tramontanu. U utorak i srijedu stabilnije, sunčanije i toplije, a u sljedeći se četvrtak ponovno povećava vjerojatnost kiše, uglavnom na kopnu i kratkotrajnog zahladnjenja…


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> (VIDEO) Miro Bulj pita Plenkovićevog koalicijskog partnera zna li kako je biti Hrvat u Borovu?
>>> STOJI GRAD! Emotivna Predsjednica zaplakala na vrhu Vodotornja u Vukovaru
>>> ROBERT JE PREŽIVIO POKOLJ! Detaljno prepričao masakr policajaca u Borovu Selu: ‘Ubojice su bile životinje’
>>> Turkmenski predsjednik i vojska snimljeni u maskirnim odorama s obrisom Hrvatske
Komentari

Komentari