Foto: Fah, Sisačka biskupija

Vakula prognozira što nam slijedi nakon skorog pogoršanja vremena, spominje se i toplinski val

Podijeli

I sljedećih će dana na Jadranu prevladavati sunčano, pa i još toplije nego početkom tjedna, te većinom suho, prognozira poznati meteorolog

U kopnenom području već u srijedu nestabilnije, uz mogućnost za poneki pljusak uglavnom u gorju i unutrašnjosti Istre, a u četvrtak je ponovno velika vjerojatnost za pljuskove i grmljavinu, ponegdje i olujno nevrijeme i tuču – najprije na zapadu unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, zatim i u istočnim kopnenim krajevima, gdje će nestabilnosti biti i u petak, kaže meteorolog Zoran Vakula za HRT.

Nakon gdjegod umjerenog jugozapadnjaka i juga u većini će krajeva potkraj četvrtka i u petak prolazno zapuhati sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na Jadranu bura i tramontana. 

Umor i manjak energije

Biometeorološke prilike će u većem dijelu Hrvatske biti razmjerno povoljne. Bit će vruće, na sjevernom Jadranu i u gorskim predjelima uz jak jugozapadnjak što osjetljivijim meteoropatima može uzrokovati nelagodu, razdražljivost i glavobolju. U najtoplijem dijelu dana kod osjetljivijih meteoropata može doći do umora i manjka energije. Preporuča se prilagoditi aktivnosti dijelovima dana s nižim temperaturama zraka, uzimati dovoljno tekućine i laganu prehranu, obavezna je zaštita od UV zračenja.

Tijekom petka slijedi stabilizacija vremena, pa će vjerojatno sve do utorka diljem Hrvatske biti pretežno sunčano, pa i vedro, uz ponovni porast temperature zraka i povećanje opasnosti od toplinskog vala koji može djelovati na zdravlje.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> VOJNIK ODGOVORIO PUPOVCU: Milorade, gledao sam te na TV-u! Nisi ti budala, za budale zakoni važe
>>> KOSOVO BLOKIRANO ZA SRBE: Na Kosovo se od jučer više ne može sa putovnicom Srbije
>>> Sladoljev poručio Pupovcu koji je umjesto na proslavu Oluje otišao u Srbiju: ‘Suživot neće biti moguć bez istinskih predstavnika Srba’
>>> ZEKANOVIĆ: Medijskom blokadom pokušavaju smanjiti važnost događaja u Međugorju
Komentari

Najnovije